1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbecilerin Akıncı Üssündeki Zafer Hazırlığı!
Darbecilerin Akıncı Üssündeki Zafer Hazırlığı!

Darbecilerin Akıncı Üssündeki Zafer Hazırlığı!

15 Temmuz’da yaptıkları darbe girişimi bertaraf edilen cuntacıların, bu girişimleri başarılı olsaydı basın açıklaması yapacakları salonu bile hazırladığı ortaya çıktı.

22 Temmuz 2016 Cuma 05:36A+A-

Ayfer Mallı / Yeni Şafak

15 Temmuz akşamı cuntacılar tarafından başlatılan darbe girişimi milletin iradesi ve şanlı direnişiyle püskürtüldü. Ancak başarılarından emin olarak yola çıkan FETÖ'cü askerlerin, zafere ulaşmaları halinde yapacakları şeyler de ortaya çıkmaya devam ediyor. TRT'de askerlerin baskısıyla korsan bildiri okutan FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminin başarılı olması halinde komuta merkezi olarak kullandıkları Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'nde basın açıklaması yapmayı planladıkları belirlendi. Basın açıklaması için üssün salonlarından birinde özel bir köşe hazırlayan darbeci askerlerin bunun için üzerinde Genelkurmay Başkanlığı'nın logosunun bulunduğu bir bayrak da getirdikleri ortaya çıktı.

Genelkurmay Logolu Bayrak

Akıncı Üssü darbe girişiminin olduğu akşam Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının rehin olarak tutulması ve Ankara'ya bomba yağdıran uçakların kalkmasıyla biliniyordu. Darbe girişimi bastırıldıktan sonra savcıların Akıncı Üssü'nde başlattığı araştırmalarda çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Yeni Genelkurmay başkanı olarak seçecekleri kişinin basın açıklaması yapması için bir köşe hazırlayan darbeciler, hazırladıkları kürsünün arkasına, Atatürk resmi, Türk bayrağı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın logosu bulunan bayrak konuldu.

Alan Bombalandı

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz akşamı FETÖ'cü askerlerin darbe girişimi sırasında neler yaşandığını ve darbe girişiminin nasıl önlendiğine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Akıncı Üssü'nde yaşananlara da yer verdi. Açıklamada, darbecilerin merkezlerinden biri olduğu belirlenen Akıncı Hava Üssü'nün, uçakların kalkış yapmalarını engellemek amacıyla meydan üzerinde baskı kurularak ve uçuş pistlerinin F-4 uçakları ile bombalanarak kapatıldığı, ayrıca aynı meydandan kalkış yapmak isteyen helikopterler taciz ateşiyle engellenerek kontrol altına alındığı belirtildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum