1. HABERLER

  2. HABER

  3. Darbecilere Terfi Yok; Emeklilik de Yok!
Darbecilere Terfi Yok; Emeklilik de Yok!

Darbecilere Terfi Yok; Emeklilik de Yok!

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül YAŞ toplantısı öncesi değişik darbe planları nedeniyle gündemde olan askerlerin terfisine ilişkin açıklamalar yaptı.

23 Temmuz 2010 Cuma 10:38A+A-

Darbeden yargılanan subaylara açıklık getirdi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yargılanan askerlerin ne terfi ne de emekli ettirileceğini söyledi.

'SUBAYLARIN TERFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK'

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Darbe Planı iddianamesini kabul etmesi, terfi sırasında bulunan ve ağustos ayı başında Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında durumları ele alınacak 12 general ve amiral ile bazı albayların durumunu tartışmaya açtı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası'nın 65. maddesinin 'e' bendine göre "tutuklu bulunan ya da tahliye edilmekle beraber kovuşturma veya duruşması devam eden veya hakkında verilen hüküm henüz kesinleşmemiş bulunanların terfi ve kademe ilerlemeleri yapılamıyor."

Bu durumda Balyoz ve benzeri davalarda kovuşturması devam eden subayların terfisi mümkün olmayacak.

'SON BEKLEME YILI DA OLSA EMEKLİ OLAMAYACAKLAR'

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dün Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer'e bu hazırlıkları doğruladı. Kamuoyunda değişik darbe planları nedeniyle gündemde olan isimler hakkında tek tek konuşmasının mümkün olmadığını belirten Gönül, davaları süren TSK personeline ilişkin YAŞ'ta uygulanacak genel işlemle ilgili olarak "Davaları devam ettiği için bu kişilerin terfisi mümkün olamıyor. Ama emekli de edilmeyecekler. O rütbedeki son bekleme yılı olsa dahi emekli edilmeyecekler. Personel Kanunumuzda bu konudaki kurallar uygulanacak." açıklamasını yaptı.

Gönül, "Yani bu personelin durumu dava sürdüğü sürece 'dondurulmuş' olacak diyebilir miyiz?" sorusuna ise "Böyle bir tanımımız yok ama anlam olarak tabii öyle." cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum