1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Darbeciler Tunus'ta bir ay sokağa çıkma yasağı ilan etti
Darbeciler Tunus'ta bir ay sokağa çıkma yasağı ilan etti

Darbeciler Tunus'ta bir ay sokağa çıkma yasağı ilan etti

​​​​​​​Tunus'ta bugünden itibaren bir ay sürecek gece sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi. Öte yandan meydan ve caddelerde 3’ten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

27 Temmuz 2021 Salı 00:10A+A-

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "bu akşamdan başlayarak 27 Ağustos'a kadar kişi ve araçların 19.00'dan 06.00'ya kadar sokağa çıkmalarını yasaklayan" bir kararname çıkardı.

Acil sağlık vakaları ve gece işçilerinin yasağın dışında tutulduğu aktarılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı saatleri dışında temel ihtiyaç veya acil sağlık durumları hariç şehirlerarası yolculukların da yapılamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, kararnamede halka açık yollarda ve meydanlarda 3'ten fazla kişinin bir araya gelmesinin de yasaklandığı ifade edildi.

Devlet kurumlarında çalışmalar iki günlüğüne durduruldu

Said'in yarından itibaren ordu ve polis dışında idari nitelikteki devlet kurumlarında iki gün süreyle çalışmayı durdurma yönünde kararname çıkardığı belirtilen açıklamada, çalışmayı durdurma süresinin uzatılabileceği aktarıldı.

Açıklamada, kararın her bakan ve yerel yetkiliye fiili olarak veya uzaktan çalışmak için bir dizi çalışanı görevlendirme izni verdiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum