1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbeciler Otobüs İstedi Onlar Göndermedi
Darbeciler Otobüs İstedi Onlar Göndermedi

Darbeciler Otobüs İstedi Onlar Göndermedi

Yalova Hava Meydan Komutanlığına eğitime gelen Hava Harp Okulu öğrencilerinin 16 Temmuz'da saat 02.00'de İstanbul'a götürülmesi için darbe girişiminden 2 gün önce 4 otobüs ayarlandığı ortaya çıktı.

05 Ağustos 2016 Cuma 12:26A+A-

Yalova İl Emniyet Müdürlüğünce soruşturma kapsamında yürütülen çalışmalarda, Yalova'da faaliyet gösteren bir taşıma şirketinin sahibi Ömer Eski'nin ifadesine başvuruldu.

Eski'nin ifadesinde, "Şu an hatırlayamadığım bir cep telefonu numarasından, ismini 'Metin' olarak veren ve Hava Meydan Komutanlığından aradığını söyleyen bir şahıs 13 Temmuz'da aradı. '16 Temmuz Cumartesi sabahı en geç 02.00'ye kadar 2 otobüse ihtiyacım var' dedi. Ben de 'geçen sene gittiğimiz askeri kamp yerine mi' diye sordum. Bana gidilecek yer ile ilgi bir bilgi verilmedi ama gidecek olan kafilenin başında kendisinin olacağını, programı kendisinin yapacağını söyledi. 15 Temmuz akşam saatlerinde ülke genelinde meydana gelen askeri hareketliliği ve darbe girişimi teşebbüsünü televizyonlardan öğrenince, Hava Meydan Komutanlığına görevlendirmiş olduğum 2 otobüsün görevlendirmesini hemen iptal ettim. Şoförlere kesinlikle gitmemelerini söyledim." dedi.

Ömer Eski, olayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının 2010'dan beri Yalova'da servis ve turizm taşımacılığı yaptığını belirtti.

Çeşitli fabrikalara taşımacılık yaptıklarını dile getiren Eski, "Yaklaşık 3 yıldan beri de İstanbul'dan eğitime gelen askerleri Yalova Hava Meydan Komutanlığına taşıma işini yapıyoruz." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak yapılan kalkışmaya engel olabilmek için otobüslerimizi askeriyeye yollamadık"

Yalova Hava Meydan Komutanlığından 13 Temmuz'da telefonla arandıklarını belirten Ömer Eski, şöyle konuştu:

"Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'dan 2 gün önce bizi arayan bir komutan, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 02.00 için 2 otobüs istedi bizden. Biz de araçlarımızı ayarladık. Saat 02.00'de otobüsleri göndermek için onlarla anlaştık. 15 Temmuz akşamı seyrettiğimiz haberlere bakarak ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak yapılan kalkışmaya engel olabilmek için otobüslerimizi askeriyeye yollamadık. Bu durumda yollamamız da mümkün değil. Bunların yapmış olduğu haince plan bertaraf edildiği için Allah'a şükrediyoruz."

Devletin ve milletin yanında hareket ettiklerini dile getiren Eski, bundan sonra da bu yoldan ayrılmayacaklarını söyledi.

Darbe girişimini öğrendikleri anda şüphelendiklerini, engellemek için bütün çalışanları ve kadrolarıyla meydanlara döküldüklerini vurgulayan Ömer Eski, "Türk milleti bunu başardığı için çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçlerde de böyle alçakça planların karşısında hep yer alacağız." şeklinde konuştu.

"Otobüsler nerede kaldı"

Öğrencilerin taşınması için söz konusu firma dışında bir şirketten de 2 otobüs istendiği, ancak belirtilen saatte hiçbirinin gelmediği öğrenildi.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Yalova Hava Meydan Komutanlığında görevli icra astsubayı Tayfun Aslan, ifadesinde, öğrencilerin İstanbul'a taşınmasına ilişkin detayları anlattı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Hava Meydan Komutanı Kurbay Albay Metin Yıldırım'ın, o gece aralarında kendisinin de bulunduğu 4 rütbeli askerle sohbetinde, "Hava Harp Okulu öğrencilerini İstanbul'a nasıl göndeririz." diye sorduğunu anlatan Aslan, ifadesinde şunları söyledi:

"Komutanlardan biri 'İDO'yla göndeririz efendim' dedi. Başka bir rütbeli de İDO'nun polisler tarafından kapatıldığını, gönderilmesi durumunda polisle çatışmak zorunda kalabileceklerini söyledi. Metin Yıldırım, sık aralıklarla 'otobüsler nerede kaldı' diye soruyordu ama o gece otobüsler gelmedi."

HABERE YORUM KAT