1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeciler, Mursi'nin Af Kararlarını Gözden Geçirecek
Darbeciler, Mursi'nin Af Kararlarını Gözden Geçirecek

Darbeciler, Mursi'nin Af Kararlarını Gözden Geçirecek

Mısır cuntasının Başbakanı Biblavi, Mursi döneminde mahkumlar hakkında çıkan af kararlarını gözden geçirmek üzere bir komite kurulmasına karar verdi.

09 Aralık 2013 Pazartesi 18:26A+A-

Resmi gazetede yayınlanan karar, sır Başbakanı Hazım Biblavi başkanlığında, 30 Haziran 2012- 3 Temmuz 2013 tarihlerinde Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığı döneminde mahkumlar hakkında çıkan af kararlarını gözden geçirecek bir komite kurulmasını öngörüyor.

Komite'de Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi, Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, Adalet Bakanı Emin el-Mehdi, Başsavcı Hişam Berekat ile İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid et-Tuhami'nin de de yer alacağı bildirildi.

Komitenin söz konusu dönemlerde çıkan "af kararlarını, kararların sebeplerini, toplumun ve kamu güvenliğinin yararına mı değil mi" gözden geçirdikten sonra, hazırladığı raporu, ülkenin yararına gereken adımları atması için Cumhurbaşkanı'na sunacağı kaydedildi.

Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 2 bin 500 kişiyi kapsayan 8 af kararı çıkarmıştı. Af kararı çıkanlar arasında, Mısır dışında olan ve hakkında gıyabi mahkumiyet verilen İhvan mensuplarından Vecdi Ganim ile Yusuf Neda da yer alıyordu. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT