1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Darbeciler her yerde, aynı ‘Gücetapar Tarikatçılar'dır
Darbeciler her yerde, aynı ‘Gücetapar Tarikatçılar'dır

Darbeciler her yerde, aynı ‘Gücetapar Tarikatçılar'dır

Türkiye’nin en yaygın tarikatlarından ‘kemalist laiklik tarikatı’nın bağlılarının, milletin inançlarına karşı, 100 yıla yakın zamandır, ‘aydınlanmacılık’ adı altında yürüttüğü ‘topyekûn savaş’, yeniden ve yeni şekillerde tezgâhlanmaya çalışılmaktadır.

06 Ocak 2021 Çarşamba 14:53A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, Kemalistlerin AK Partiye yönelttikleri darbe tehditlerini değerlendiriyor:

B. Amerika’da nasıl sonuçlanacağı belli olmayan ve bugün yapılacak oylama öncesinde kamuoyunu ve ‘ikinci seçiciler’ olarak nitelenen ‘eyalet temsilcileri’ni, geleceğin Amerikan Başkanı’nın belirleneceği resmî işlemi yapacakları toplantıyı, Trump, vargücüyle etkilemeye çalışmakta; tarafdarlarını dev gösteriler yapmaya çağırmakta..

Bu büyük gösteriler, Biden’ın delegelerini korkutup, Trump için oy kullandırmaya sevk eder mi; uzak ihtimal..

Bu arada, Başkanlık seçiminin tekrarlanması yollarının zorlanacağından bile sözediliyor. Trump’ın, bu hedefini, orduyu kullanarak gerçekleştirmek istediği iddia ediliyor.

Hattâ, İran’a yapılacak bir askerî saldırıyla, İran’ın mukabelede bulunması sağlanarak bir savaş halinin ortaya çıkarılması ve savaş halindeyken, Başkan’ın değişmesinin yanlış olduğu görüşünün, Amerikan kamuoyuna daha kolay kabul ettirilebileceğini’ düşünen ‘trumpist’ler bile var. Onlar, ‘trump’ kelimesinin esasen, oyundaki ‘koz’ mânâsında olduğunu ve ellerinde önemli ‘trump / koz’lar bulunduğunu imâ ediyorlar.

Yazının Devamı >>>