1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbe Karşıtlarının Topladığı İmza Sayısı 4 Milyonu Aştı
Darbe Karşıtlarının Topladığı İmza Sayısı 4 Milyonu Aştı

Darbe Karşıtlarının Topladığı İmza Sayısı 4 Milyonu Aştı

Mısır'da askeri darbeye karşı "Batıl" adı altında başlatılan kampanyada şu ana kadar toplanan imza sayısının 4 milyonu aştığı bildirildi.

15 Kasım 2013 Cuma 11:43A+A-

Mısır'da askeri darbeye karşı "Batıl (Geçersiz)" adı altında başlatılan kampanyanın organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, imza sayısının doğruluğunun tespiti için bağımsız kurumların inceleme yapabileceği ancak bunun için imza sahiplerine herhangi bir zarar gelmeyeceği yönünde teminat verilmesi gerektiği belirtildi. 

Kampanyanın, büyük maddi zorluklar ve darbe yönetiminin tehdit ve karalama faaliyetleri altında, askeri müdahale karşıtlarının bireysel çabalarıyla yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "İmza kampanyasının hiçbir siyasi parti, cemaat ya da grupla bağlantısı yoktur. Bağlılığımız yalnızca kanları dökülen, iradesine el konulan, çocuklarının yetim, kadınlarının da dul kaldığı halka ve 'rehin alınmış' vatanadır" ifadesine yer verildi.

"Batıl" kampanyasını başlatan Abdurrahman Mansur daha önce yaptığı açıklamada, 3 Temmuz darbesine karşı 30 miyon imza toplamayı hedeflediklerini ve bu amaçla yürüttükleri faaliyetin, yerel bir tepki gösterisi olmaktan çıkıp uluslararası platformlara da taşınacağını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT