1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Darbe Başarılı Olsaydı Kaybedenlerin Başında Filistinliler Olacaktı"
"Darbe Başarılı Olsaydı Kaybedenlerin Başında Filistinliler Olacaktı"

"Darbe Başarılı Olsaydı Kaybedenlerin Başında Filistinliler Olacaktı"

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, "Darbe başarılı olsaydı, kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu." dedi.

19 Temmuz 2016 Salı 10:12A+A-

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, "Türkiye'de yaşananları endişeyle takip ettik. Hüznün kaybolmasının ardından şimdi büyük mutluluk duyuyoruz. Darbe başarılı olsaydı, kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu." dedi.

TRT Arapça'da katıldığı bir programda konuşan Meşal, Türkiye'yi geriye götürmek isteyenlere karşı halkın iradesinin galip gelmesinden gurur duyduklarını belirtti.

"Türkiye'de yaşananları endişeyle takip ettik. Hüznün kaybolmasının ardından şimdi büyük mutluluk duyuyoruz. Darbe başarılı olsaydı kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu." diyen Meşal, Türkiye halkını teyakkuz halinde olmaya ve darbeyi tamamen sonlandırmak için birbirine kenetlenmeye çağırdı.

Dünyada Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ve ortaya koyduğu başarılı modelden korkanların olduğunu vurgulayan Meşal, Türkiye'nin diktatörlerin değil halkların yanında yer aldığını ve Avrupa'nın aksine milyonları bağrına bastığını bildirdi.

Meşal, darbe girişiminin başarısız olmasından sonra İslam ümmetinin büyük kısmının rahat bir nefes aldığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum