1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay Saldırısı İsrail’e Uzandı
Danıştay Saldırısı İsrail’e Uzandı

Danıştay Saldırısı İsrail’e Uzandı

Danıştay’a saldırısından sonra İsrail firması Regard’ın yetkilisi OYAK Güvenlik’e gelerek, kameraların harddiskleri üzerinde işlem yapmış.

25 Ocak 2012 Çarşamba 03:23A+A-

Danıştay’a saldırı olayı İsrail’e uzandı. Saldırıdan sonra İsrail firması Regard’ın yetkilisi OYAK Güvenlik’e gelerek, Danıştay kameralarının harddiskleri üzerinde işlem yapmış.

Haber: Furkan Altınok

Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısıyla ilgili geçtiğimiz haftalarda OYAK Güvenlik A.Ş.’ye yapılan operasyonda, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan bir firma personelinin ifadesinde, İsrailli bir firmayı gündeme getirdiği öğrenildi. Saldırıdan sonra İsrail firması Regard’ın yetkilisi OYAK Güvenlik’e gelerek, Danıştay kameralarının harddiskleri üzerinde işlem yapmış.

Soruşturmayı yürüten adli makamların hazırlattığı bilirkişi raporunda saldırıdan önceki gece cihaza yapılan müdahale ile saldırgan Alparslan Arslan’ın keşif görüntülerinin silindiği belirtilmişti.

Edinilen bilgilere göre, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan OYAK Güvenlik A.Ş.’nin Elektronik Güvenlik Sistemleri Şube Müdürü Y. Selim Kavaklıoğlu 5 Ocak’ta Emniyetteki ifadesinde, İsrailli bir firmadan söz etti. Kavaklıoğlu’nun “Danıştay saldırısından sonra harddisklerden görüntülerin kurtarılması için İsrail’den Regard firması yetkilisi geldi” dediği öğrenildi.

Akit’in edindiği bilgilere göre, Kavaklıoğlu, ifadesinde sorulara şu cevapları verdi:

SORU: Bahse konu hard diskleri, neden saldırının gerçekleşmesinden hemen sonra Danıştay Başkanlığı’na göndermediniz? Harddiskler ile ilgili yapılan görüntü kurtarma işlemleri nelerdir? Bu çalışmaları kim / kimler nerede yapmıştır? Siz bu konuda kime ne şekilde talimat verdiniz?

KAVAKLIOĞLU: Harddisklerin saldırı sonrası istenilmesi yönünde bir talep olmadı. Orhan Çoban, yapılan toplantıda harddisklerin hemen muhafaza altına alınarak şirket kasasına konulmasını istedi. Şirket kasası büyük ihtimalle Barış’ın odasında olabilir. Bu görevi de Barış’a verdi. Ben görüntü kurtarılmasıyla ilgili talimat vermedim. Orhan Çoban direkt Barış Demirtaş’a görüntüleri kurtar diye talimat vermiş olabilir.

SORU: Yapılan görüntü kurtarma, formatlama vb. işlemler neticesinde rapor veya tutanak düzenlendi mi? Düzenlendiyse bu rapor nereye ya da kime verildi? Eğer düzenlenmedi ise bunun sebebi nedir?

KAVAKLIOĞLU: Danıştay saldırısından sonra harddisklerden görüntülerin kurtarılması için İsrail’den Regard firması yetkilisi geldi. Bu firma yetkilisinin görüntü kurtarıp kurtarmadığını bilmiyorum. Bilgi İşlem Bölümü ile birlikte baktılar. Bu işlemler Orhan Çoban’ın talimatı ile yapıldı. Regard firması yetkilisi bir ya da iki gün çalıştı. Görüntü kurtarılıp kurtarılmadığını bilmiyorum.

SORU: 12.01.2010 tarihli bilirkişi raporuyla arızalı olmadığı tespit edilen harddiskin sökülmesinden dolayı, saldırının gerçekleştiği 17.05.2006 günü kameraların kayıt yapamadığı anlaşılmıştır. Dolayısıyla bu şekilde hareket edilerek saldırgan Alparslan Arslan’ın olay esnasındaki görüntülerinin kayıt altına alınmasının engellendiği değerlendirilmiştir. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

KAVAKLIOĞLU: Olayda kasıt mı, ihmal mi olduğu araştırılsın.

HABERE YORUM KAT