1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay Davası Avukatından Tepki
Danıştay Davası Avukatından Tepki

Danıştay Davası Avukatından Tepki

OYAK sanıklarının avukatlığını yapan Hakan Kızılaslan, Özbilgin’in oğluna tepki: “İnsan hiç babasının katilini aramaz mı?”

10 Kasım 2012 Cumartesi 10:35A+A-

OYAK sanıklarının avukatlığını yapan Hakan Kızılaslan, Danıştay’ın 2 No’lu Daire’sinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin’in davaya müdahil olmamasını eleştirdi. Kızılaslan, davada mağdur ve müdahillerin olmadığını belirterek,“İnsan kendi babasının katilini aramaz mı? Mağdurların nezlinde davanın meşruiyeti yok” dedi.

MUHAMMED EMİN'in haberi

“Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı” gerekçesiyle açılan davanın 6. duruşması yapıldı. Duruşmaya; eski OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri (SGS) Genel Müdürü Orhan Çoban’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 10 sanık katıldı.

“İNSAN KENDİ BABASININ KATİLİNİ ARAMAZ MI?”

OYAK sanıklarının avukatlığını yapan Hakan Kızılaslan, Danıştay’ın 2 No’lu Daire’sinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin’in davaya müdahil olmamasını eleştirdi. Kızılaslan, davada mağdur ve müdahillerin olmadığını belirterek,“İnsan kendi babasının katilini aramaz mı? Mağdurların nezlinde davanın meşruiyeti yok” dedi.

OYAK DAVASINDA MÜDAHİL OLMADILAR

Danıştay saldırısında yaralanan eski Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Danıştay 2. Dairesi üye hakimleri Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu ile saldırıda ölen Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin, OYAK davasına müdahil olmadı. Söz konusu kişiler; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Danıştay davasına müdahil olmuştu. 

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI 2006 YILININ DEĞİL

2009-2011 YILININ İMAJLARINI GÖNDERDİ!

Öte yandan Danıştay Başkanlığı’nın; Danıştay saldırısının olduğu tarihe yönelik olmayan verileri İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği ortaya çıktı.

Mahkeme; Danıştay saldırısının olduğu dönemde, Danıştay Başkanlığı’nın güvenliğini sağlayan sistemin bağlı bulunduğu bilgisayarın hard diskin imajını istedi. Danıştay Başkanlığı ise; 2006 yılı yerine 2009 ila 2011 yıllarına ait hard diskin imajını mahkemeye gönderdi.

Mahkeme tarafından imajı istenen bilgisayar, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak tarafından kullanılmıştı.

“İSTENMEYEN KİŞİ OLARAK GÖRÜLDÜM”

Duruşmada; Danıştay saldırısında OYAK SGS Eski Montaj ve Bakım Müdürü Mutlu Demirtaş dinlendi. Demirtaş, 2002 yılında OYAK SGS’de alarm operatörü olarak işe başladığını, bir sene sonra Montaj Bakım Şefi, daha sonra Montaj Bakım Müdürü olarak 5 sene çalıştığını söyledi. Demirtaş, Danıştay saldırısı olduğu dönemde Montaj Bakım Müdürü görevinde bulunduğu, 2007 Temmuz ayında şirketten istenmeyen kişi olarak görüldüğü gerekçesiyle şirketten ayrıldığını söyledi.

Demirtaş, Danıştay saldırısının olduğu gün ameliyat olduğu gerekçesiyle raporlu olduğunu ve evinde bulunduğunu belirterek, “Ben iyileştikten sonra ofise uğradığımda vekaleten benim yerime bakan Metin Almalı’nın yapmış olduğu işlemleri kontrol etmedim. Kontrol etmem gerekirdi ama etmedim” dedi. Demirtaş, “Ödenek az olduğu için Danıştay’a ilk kurulan güvenlik sisteminin eksik olduğunu ve saldırıdan sonra sistemin yenilendiğini” belirtti.

“BARIŞ DEMİRTAŞ’IN YEDEĞİNİ BİLMİYORUM”

Demirtaş, Danıştay saldırısından bir gün önce alınan harddisk değişimini raporlu olduğu gerekçesiyle yapamadığını hatırlatarak, “Bu işlerden Barış Demirtaş sorumludur. Barış Demirtaş izinde ise yerine kimin bakacağını bilmiyorum. Montaj Bakım Müdürlüğü’nde benim yedeğim Metin Almalı’dır” diye konuştu.

Mutlu Demirtaş, Danıştay Başkanlığı’nın güvenliğinden Danıştay Başkanlığı’nın olduğunu söyledi. Demirtaş, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak’ın, güvenlik sistemi kurulurken, ‘Biz Danıştay’ız. Danıştay binasının kapılarında polis memuru var. Burada bir şey olmaz. 11 bin liramız var. Bu parayla sistem kurun’ dediğini hatırlattı.

Demirtaş, Danıştay saldırısının ardından Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Kalender Türeoğlu tarafından yeni sistem kurulduğunu ve 200 bin lira harcandığını söyledi.

ÇOBAN: ANKARA’DAKİ MAHKEME KAYIT CİHAZINI İSTEMEDİ

Davanın tutuklu sanıklarından Orhan Çoban ise, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Danıştay Başkanlığı’ndan güvenliğini sağlayan kayıt cihazını istemediğini söyledi. Tutuklu sanık Orhan Çoban’ın avukatı Yağız Ali Dağlı, “Mahkemenin vereceği en acımasız karar, bu dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan “Ergenekon” dava dosyasıyla birleştirilmesi kararıdır” dedi.

ALÇIK: “BİZ SALDIRI ZAMANINI İSTEDİK, 2009-2011 YILININ İMAJI GÖNDERİLDİ”

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık, gelen evrakları okudu.

Ali Alçık, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak’ın odasındaki bilgisayara ait hard diskin imajının gönderildiğini ancak imajın alınamadan gönderildiğini söyledi. Danıştay’dan ikinci kez istenildiğini belirten Ali Alçık, “Alınan imaj yeniden gönderildi. Danıştay tarafından ancak gönderilen yazıda 2009-2011 döneminde kullanılan bilgisayara ait hard disk olduğu yazıyor. Biz saldırı zamanını istedik ama böyle gelmiş. Bunu yine de inceleme için bilirkişiye gönderdik” dedi.

Danıştay saldırısı 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleşmişti.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Aralık 2012 tarihine erteledi.

Duruşma; 28 Aralık 2012 tarihine ertelendi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT