1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Danimarka Televizyonu FETÖ İhbar Hattı Açtı
Danimarka Televizyonu FETÖ İhbar Hattı Açtı

Danimarka Televizyonu FETÖ İhbar Hattı Açtı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Danimarka ulusal kanalı TV2, ülkedeki FETÖ oluşumu ile ilgili ihbar hattı oluşturdu.

23 Ağustos 2016 Salı 15:54A+A-

Danimarka ulusal televizyon kanallarından TV2, 15 Temmuz darbesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışında yaşayan vatandaşların Fethullah Gülen cemaati üye ve sempatizanlarını şikayet etmeleri çağrısını haber yaptı ve çağrıyı test etmek için hayali bir ihbar amacıyla Külliye’yi aradı.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre Belçika ve Hollanda merkezli yayın yapan Türkçe bir internet gazetesi de bugüne kadar Fethullah Gülen cemaatine destek veren, okullarına çocuğunu gönderen, okullara ya da cemaate ait sivil toplum kuruluşlarına, yayın organlarına sponsorluk ve mali destek verenlerin cumhurbaşkanlığına ait bir telefon numarasını arayarak şikayette bulunmalarını isterken telefon numaralarını da yayınladı ve şikayette bulunmayı başaramayan kişilere kendilerinin yardımcı olacağını yazdı.

İHBARLARA NE CEZA VERİLİR?

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra oluşturulan ihbar telefonları Danimarka’da gündemden düşmüyor. TV2 televizyonunun gerçek olup olmadıklarını anlamak için söz konusu telefonu arayıp bunu ana haber bülteninde yayınlamasından sonra tartışma hızla büyüdü. Şimdi ise bu telefonu arayıp Danimarka’da yaşayan insanları ihbar eden insanların ceza alıp alamayacağı konuşuluyor.

PROFESÖR VESTERGAARD: 6 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

Danimarka’nın önde gelen adli yargı uzmanlarından Profesör Jørn Vestergaard TV2’ye yaptığı açıklamada, Danimarka’da yaşayan ancak birilerini Türkiye’deki kurumlara ihbar eden insanların 6 yıla kadar hapis cezası alabileceğini belirtti. Bu kişilerin Danimarka Anayasası’nın 108. maddesini ihlal ettiğinin altını çizen Profesör Vestergaard, bu kişiler hakkında yabancı bir istihbarat kuruluşuna yardım etmek suçlamasından dava açılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT