1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. DAKİKA DAKİKA DÖNÜŞ PROGRAMI
DAKİKA DAKİKA DÖNÜŞ PROGRAMI

DAKİKA DAKİKA DÖNÜŞ PROGRAMI

Siyonist İsrail'in esir aldığı kardeşlerimiz, bugün yola çıkacaklar. Dönüş programını dakika dakika aktarıyoruz...

02 Haziran 2010 Çarşamba 00:08A+A-

00:30 - Uçaklar tüm yolcu ve şehidlerle beraber Tel Aviv havaalanından havalandı. Atatürk Havalimanına 02:45 civarında inmesi beklenen uçaklardan inecek yolcular Adli Tıp'a gidecekler.

23:05 - İrtibat kurduğumuz THY Müdürü henüz uçakların kalkması ile ilgili bilgiyi doğrulamadı ve Tel Aviv'de bulunan gazeteci Mete Çubukçu da uçakların havaalanında hala beklediğini ifada etti. Uçakların kalkması ile ilgili haber Siyonist İsrail haber ajanslarının bilgisine dayanıyordu.  

22.03 - Tutsak kardeşlerimizi taşıyan uçaklar Tel Aviv'den İstanbul'a doğru kalkış yaptılar. Kardeşlerimizin 24.00 civarında Yeşilköy Havalimanında olmaları bekleniyor. Ancak kardeşlerimiz indikten sonra muhtemelen çeşitli idari ve adli işlemler dolayısıyla bir süre daha yakınlarıyla buluşamayabilirler. 

Tutsak Kardeşlerimiz Dönüş İçin Uçaklarda Bekletiliyor

21.10 -  (SON DAKİKA) İsrail'e giden THY Müdürü'nden aldığımız bilgiye göre yaralı kardeşlerimiz askeri uçakla şu anda Ankara'ya sevk ediliyorlar.

Şehitlerimizin naaşları ise henüz yola çıkmadı. Ama şehitlerimizi taşıyan uçak İstanbul'a inecek.

THY uçaklarıyla Türkiye'ye intikal ettirilecek tutsak kardeşlerimizin ise uçağa binme ve kayıt işlemleri tamamlandı. Ama tutsak kardeşlerimiz, şu anda İHH İnsani Yardım Başkanı Bülent Yıldırım başta olmak üzere 3-4 tutsağımızın sorgulanması bahane edilerek uçaklarda bekletiliyorlar. Ancak İstanbul Yeşilköy Hava Alanı'na gelecek olan yolcu uçakları her an kalkışa hazır durumda.

 

20.45 - Yaralı kardeşlerimizi taşıyan uçak Tel Aviv'den kalktı...

20.25 - Uçağa tahliye işlemleri için son 25 yolcunun kaldığı öğrenildi. Herhangi bir problem olmazsa uçakların 1 saat içinde kalkması bekleniyor.

ÇATIŞMA!

19.30 - Tahliye sırasında kardeşlerimizin slogan atmasından ötürü Siyonist askerlerin 13 kardeşimize saldırdığı öğrenildi.

18.00 - İki uçağın yolcularının işlemleri tamamlandı. 150 yolcu daha işlemleri bitince üçüncü uçağa binecek. İşlemler ağır sürüyor...

17.45 - İsrail'de, tutuldukları hastanelerden ve Ber Şeva'daki cezaevinden Türkiye'ye dönmek üzere sabahtan itibaren tahliye edilen çoğu Türkiyeli 570 dolayındaki yolcunun uçaklara alınma işlemleri sürüyor. Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 itibarıyla uçaklara yerleştirilen yolcuların sayısı 360'ı buldu.

16.30 - Türkiye Kızılayı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sonucu yaralananların Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, ''nakli sıkıntı yaratabilecek 2 yaralının hastanede bırakıldığını, 24 yaralının sınır dışı kağıtlarının imzalanarak kısa sürede Türkiye'ye hareket etmesinin beklendiğini'' bildirdi.

12.00 - 120 kişi bir uçağa bindi. Ancak hareket için tüm yolcuların uçaklara binmesi bekleniyor.

Hep Birlikte Dönecekler...

Tel Aviv Havaalanında Türkiye'ye dönmek için bekleyen insani yardım gönüllüleri, bütün gönüllüler gelmeden dönmeyi reddediyorlar. Kardeşlerimiz yardım malzemelerini de Gazze'ye ulaştırma talebinde ısrarlı direnişlerini sürdürüyorlar.

Hareket saati ve havaalanında karşılama programı hakkında bilgi vereceğiz...

HAKSÖZ-HABER

 
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT