1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. DAEŞ Afganistan’ı kana buladı: Medrese saldırısında 19 genç öldü
DAEŞ Afganistan’ı kana buladı: Medrese saldırısında 19 genç öldü

DAEŞ Afganistan’ı kana buladı: Medrese saldırısında 19 genç öldü

Afganistan'ın kuzeyindeki Aybek kentindeki bir medresede meydana gelen patlamada en az 19 kişi ölürken 24 kişi de yaralandı.

30 Kasım 2022 Çarşamba 20:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban hükümetinin yönetiminde olan Afganistan’da hücre evleri basılan DAEŞ milislerinin son zamanlarda saldırılarını yoğunlaştırdığı görülüyor. Sivilleri hedef alan bombalı saldırılar düzenleyen DAEŞ’in bu defaki hedefi yine bir medrese oldu.

Başkent Kabil'in yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki Aybek'te düzenlenen saldırıda 19 genç hayatını kaybederken 24 kişinin yaralandığı belirtildi.

AFP'nin edindiği bilgiye göre saldırıda yaralananların kaldırıldığı hastanenin doktoru: "Saldırıda ölen ve yaralananların neredeyse tamamı çocuk ve sivil." açıklamasını yaptı.

Bir eyalet yetkilisinin de El Cihad medresesindeki patlamayı doğruladığı ancak kayıp sayısına dair daha düşük bir rakamı aktardığı belirtildi. 

 

 

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulnafay Takor, "İstihbarat görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimiz bu affedilemez suçun faillerini tespit etmek ve eylemlerinden dolayı cezalandırmak için süratle çalışıyor." dedi.

Durumu ağır olan yaralıların daha uzakta bulunan Mezar-ı Şerif'teki daha donanımlı hastanelere taşındığı belirtiliyor. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken saldırının biçimi ve kimi yerel kaynaklar saldırıyı DAEŞ’in gerçekleştirdiğinden şüpheleniyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum