1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cunta lideri Sisi askeri darbeden korkuyor
Cunta lideri Sisi askeri darbeden korkuyor

Cunta lideri Sisi askeri darbeden korkuyor

Amerikalı iktisatçı Robert Springburg, darbeci Mısır Devlet Başkanı Sisi hakkında 'çarpıcı' açıklamalarda bulundu. Springburg, 'Sisi, kendisine karşı bir askeri darbeden korkuyor ve ordunun etkisini azaltmayı planlıyor' dedi.

26 Ocak 2023 Perşembe 19:52A+A-

Dünya basınında son günlerde darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi hakkındaki çıkan haberler dikkat çekiyor.

'Arabi21'in haberine göre; Sisi yönetiminin askeri darbeyle işbaşına gelmesinden bu yana Mısır'da ekonomik durumun daha da kötüleştiğini belirten gazeteler, Darbeci Sisi için "tehlike çanlarının çalmaya başladığını" ileri sürdü.

'ORDU SİSİ İÇİN TEHDİT HALİNE GELDİ'

Mısır'da yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çeken Amerikalı iktisatçı Robert Springburg, askeri kurumun ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan muazzam bir güç kazanmasının ardından askeri darbe otoritesinin başı Abdülfettah es-Sisi için bir tehdit haline geldiğini söyledi.

Springburg, geçen çarşamba günü “Mekameleen” uydu kanalında yayınlanan “Akher Kelam” programında Mısırlı gazeteci Usame Gawish ile yaptığı röportajın ikinci bölümünde şunları söyledi:

“Mısır ordusu artık bir ordu değil. Yalnızca ülkenin refahına yönelik bir tehdit, ancak yakın bir tehlikedir. Ordu, ekonomik, politik ve sosyal olarak muazzam bir güç haline geldi.

Eğitimde, tarımda, sanayide, inşaatta, aklınıza ne geliyorsa her yerde ordunun eli var. Bütün ihaleleri ordu alıyor. Ordu Mısır'da en önemli aktör haline geldi.

Eğer başkansanız ve bu devasa kurumun güçlendiğini görüyorsanız, kendinize bu kurumun artık size ihtiyacı olmadığına karar verdiği günün gelip gelmeyeceğini sormalısınız. Mübarek'in başına gelen de tam olarak buydu. ve Sisi'nin kendisi bunun için bir araçtı. Sisi, ordunun kanatlarından bir parça kırparak onlara kendisinin lider olduğunu ve istediklerini yapamayacaklarını kanıtlamasının artık kendisi için daha iyi olduğunu anlıyor."

Kaynak: DoğruHaber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum