1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cunta, Karadavi ve 4 İhvan Yöneticisini Askeri Yargıya Sevk Etti
Cunta, Karadavi ve 4 İhvan Yöneticisini Askeri Yargıya Sevk Etti

Cunta, Karadavi ve 4 İhvan Yöneticisini Askeri Yargıya Sevk Etti

Mısır'da Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve 4 İhvan yöneticisinin askeri yargıya sevk edildiği bildirildi.

06 Eylül 2015 Pazar 01:14A+A-

Mısır'da Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) üst düzey 4 kişinin askeri yargıya sevk edildiği bildirildi.

Mısır Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl nisan ayında "Albay Vail Tahun'un öldürülmesi, özel ve kamu mallarına zarar verme olaylarına" karıştığı gerekçesiyle aralarında Karadavi, 4 İhvan yöneticisi ve bazı darbe karşıtlarının da bulunduğu kişilerin askeri yargıya sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, Ali Haffaci Ahmed Şerif, Adil Ahmed Atiyye Ahmed, Halid Muhammed Seyyid Ali, Abdurrahman el-Berr, Muhammed Taha Vehdan, Mahmud Gazlan, Muhammed Aliyve gibi firari isimlerin de yer aldığı kaydedildi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, 35 İhvan üyesinin yakalandığı, İhvan mensubu 53 kişinin de askeri yargıya sevk edildiği kaydedildi. 

Öte yandan, İhvan kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu açıklamada adı geçen Berr, Vehdan, Gazlan ve Aliyve Başsavcılık açıklamasında yer aldığının aksine bu kişiler firari değil, Mısır hapishanelerinde tutuluyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT