1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diğer Yaverleri de Gözaltına Alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diğer Yaverleri de Gözaltına Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diğer Yaverleri de Gözaltına Alındı

Darbe kalkışmasının ardından Erdoğan’ın yaverleri de “darbecilerle bağlantılı” olduğu kuşkusu ile polislerce aranmaya başlandı.

17 Temmuz 2016 Pazar 20:47A+A-

Bunlardan Başyaver Albay Ali Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında verilen gözaltı kararıyla cumartesi günü gözaltına alındı.

Başyaver Yazıcı, 12 Ağustos 2015'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törenle başyaverlik görevini Tank Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban'dan devralmıştı.

Başyaver Yazıcı dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuvvet komutanlıklarını temsil eden 3 yaveri daha bulunuyor. Al Jazeera'de yer alan bilgiye göre diğer yaverler de gözaltına alındı.

Al Jazeera'ye bilgi veren bir kaynak, darbe kalkışmasında bulunulan 15 Temmuz gecesinde yaverlerden hiçbirinin Cumhurbaşkanı’nın yanında olmadığını söyledi. Erdoğan, İstanbul'a geçtiğinde de yaverlerin İstanbul'a gelmediği belirtildi. Darbe girişiminden bu yana yaverlere ulaşılamadığı ifade ediliyor.

Yaverler Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na bağlı olarak görev yapıyor. Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın da darbecilerle ilgisi araştırılıyor. Barış gözaltına alındı. Muhafız Alayı Komutanı Barış'ın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı rehin tutan ekibin başında olduğu iddia ediliyor.

Yaverlerden biri Antalya’da bulundu. Antalya’dan gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi.

Bir başka yaver ise sabah saat 06.00'da “çöp atmak için” evinin dışına çıktığında gözaltına alındı.

İlk olarak Başyaver Albay Ali Yazıcı’nın sorgusu yapıldı. Polis sorgusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Yazıcı tutuklandı. Diğer yaverler hakkında da işlemler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum