1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ve Bangladeş'e Sağır Dünyaya Tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ve Bangladeş'e Sağır Dünyaya Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ve Bangladeş'e Sağır Dünyaya Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’deki konuşmasında Suriyeli muhacirler ve Bangladeş’teki idamlar karşısında batının sergilediği tutumu eleştirdi.

13 Mayıs 2016 Cuma 20:04A+A-

Kocaeli’de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli muhacirler konusunda Batı’yı eleştirdi:

"Eşcinsel evliliği konusundaki hak hukuk hassasiyetini, kendilerine yardım eli uzatan kadınlardan, çocuklardan, masumlardan esirgeyenlere yazıklar olsun! Denizlerdeki balinaların, fokların, kaplumbağaların yaşam alanları konusunda gösterdikleri duyarlılığı 23 milyon Suriyeli'nin hayat hakkından esirgeyenlere yazıklar olsun. Kendi güvenliklerini, refahlarını, konforlarını diğer insanların hayatta kalma mücadelelerinin önünde tutanlara yazıklar olsun. Ülkelerine gelen mültecilerin önce cüzdanlardaki paralarına, kollarındaki, boyunlarındaki ziynetlerine göz diken kölelik ve sömürge döneminin kalıntısı zihniyetlere yazıklar olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Lideri Mutiurrahman Nizami'nin idamına ilişkin "Ne diyorum biliyor musunuz? Fazla söze gerek yok, 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyorum. Kimsenin sesi çıktı mı? Çıkmadı. Demokrasiye inandıklarını söyleyenlerin sesi çıktı mı? Çıkmadı. Ama Batı'da böyle bir şey olsa kıyamet kopar. Fakat orada ölen bir Müslüman olduğu için, bir Müslüman lider olduğu için hepsi güldüler ve adeta Suriye'de olduğu gibi alkışladılar. Türkiye'de idam cezası olmadığı halde yargının verdiği kararlardan terör operasyonlarına kadar her gün ensemizde boza pişirenler Bangladeş'teki bu vahim olayı görmezden, duymazdan geliyor. Bunun adı vicdansızlıktır, insafsızlıktır, riyakarlıktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum