1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdlib Açıklaması: Varil, Fosfor Bombalarına Sessiz Kalmayız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdlib Açıklaması: Varil, Fosfor Bombalarına Sessiz Kalmayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdlib Açıklaması: Varil, Fosfor Bombalarına Sessiz Kalmayız!

İdlib’deki saldırıları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Varil, fosfor bombalarıyla bu bölgeye saldırının devam etmesi affedilemez, buna sessiz kalmayız. Bölgede halkın sesine kulak veriyoruz.” dedi.

14 Haziran 2019 Cuma 19:16A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin düzenleneceği Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde basın toplantısı yaptı. 

"Sessiz kalmamız mümkün olmaz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rejim, eğer İdlib'teki gözlem kulelerine saldırılar vesaire, bunları devam ettirecek olursa sessiz kalmamız mümkün olmaz." dedi.

Bir gazetecinin "İdlib'te son dönemde hareketlilik dikkati çekiyor. Türkiye'nin bu konuda atacağı adımlar nelerdir? Bölgedeki son durum nedir?" sorusu üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"İdlib'e eğer bizim hakikaten yaklaşımımız olmamış olsaydı, şu anki durum çok daha farklı gelişir ve 3 milyona yakın insanın yaşadığı İdlib'ten çok ciddi bir göç dalgası ülkemize doğru gelebilirdi. Fakat bizim ağırlıkta olarak Rusya ile yaptığımız müzakereler, yaptığımız değerlendirmeler, gerek Soçi Müzakeresi süreci gerek Astana ile ilgili süreçler ve ikili yaptığımız Sayın Putin ile görüşmelerimiz, buradaki sıkıntıları minimize etti.

Son olarak bir de bir karara varıldı. Bu kararla birlikte adeta silahların sustuğu bir an oldu. Ama ardından yine bazı arzu edilmeyen gelişmeler oldu. Sürecin üzerinde bütün ekiplerimiz duruyor. Bütün gözlem, gözetleme, bütün bu kulelerden bölgeyi bizler takibe aldık, takip ediyoruz. Tabii yaralılarımız oldu bir kaç tane şehidimiz de oldu ama bunların bedelini, faturasını karşı tarafa çok ağır ödettik. Ancak rejim bizim bu gözlem kulelerine bazı saldırıları devam ettirecek olursa, bu yanlışa hala inatla devam edecek olursa, bizim burada sessiz kalmamız olmaz. Gereğini de yaparız. Çünkü biz burada barışın egemen olmasını istiyoruz, ölümlerin durmasını istiyoruz. Ama varil bombaları ile fosfor bombaları ile bu bölgeye saldırının devam etmesi hiçbir zaman affedilemez, buna da sessiz kalamayız çünkü biz bu bölgede artık halkın sesine kulak veriyoruz. Bizim Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz ne diyor? 'Türkiye gelsin' diyor. Ayrıca biz bir de Adana mutabakatını bir kenara koyamayız. O mutabakat çerçevesi içinde de bu bölgeyi karıştıran terör örgütlerine karşı bu mücadelemizi de kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz."

 

HABERE YORUM KAT