1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdam Açıklaması: Parlamentodan Çıkarsa Onaylarım
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdam Açıklaması: Parlamentodan Çıkarsa Onaylarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İdam Açıklaması: Parlamentodan Çıkarsa Onaylarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam cezasının geri gelmesiyle ilgili taleplere "Liderlerin bir araya gelip bunu tartışmaları gerekiyor. Eğer bunu görüşmeyi kabul ederlerse, ben de Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak her türlü kararı onaylayacağım." dedi.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 21:07A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'ın sorularını yanıtladı. Erdoğan idam cezasının geri getirilmesi talepleriyle ilgili olarak şu sözleri sarfetti:

"Açık bir vatana ihanet suçu var burada. Talebiniz hükümetimizce asla göz ardı edilemez. Ama tabii ki, anayasal düzlemde, bu konuda harekete geçmek için parlamentonun kararı gerekiyor. Yani liderlerin bir araya gelip bunu tartışmaları gerekiyor. Eğer bunu görüşmeyi kabul ederlerse, ben de Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak her türlü kararı onaylayacağım."

Cumhurbaşkanı ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili olaraksa şunları söyledi:

"Suçluların iadesi konusunda karşılıklı anlaşmamız var. Şimdi siz birinin sınırdışı edilmesini istiyorsunuz. Benim stratejik ortağımsınız, ben de buna uyarım. Ama siz aynı şeyi yapmıyorsunuz. Bu tür şeylerde karşılıklılık olması gerekiyor tabii ki..." 

Kaynak:  CNN International

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT