1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas lideri Heniyye'ye taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas lideri Heniyye'ye taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas lideri Heniyye'ye taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı, Heniyye’ye üç çocuğu ve üç torununun işgal çetesinin saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

10 Nisan 2024 Çarşamba 22:35A+A-

Katil İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Saldırıda Heniyye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüşmesinde, Siyonist çetenin işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, MİT Başkanı Kalın, Dışişleri Bakanı Fidan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik  de taziye dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum