1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergenekon Kararı Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergenekon Kararı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ergenekon Kararı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ergenekon'da hiçbir şey yoktu" fikrine katılmadığını ancak haksız yargılananların da olduğunu söyledi.

28 Nisan 2016 Perşembe 11:22A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davalarında haklı olarak yargılananlar olduğu gibi haksız yargılanmaların da olduğunu söyledi.

Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin ardından geçtiği Hırvatistan’da, kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yargıtay’ın Ergenekon davasında verdiği örgüt olmadığı yönündeki kararı değerlendiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yargıyla alakalı bir konu. Bu tür konuların sulandırılması elbette doğru olmaz. Ama mesela ben bu konuda Sayın Başbuğ konusundaki itirazımda, kendisinin mesai arkadaşım olduğunu ifade etmiş; yargılanacaksa Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini daha o zaman söylemiştim. Ergenekon’da da Balyoz’da da, kimileri haklı olarak yargılandıysa da elbette haksızlığa uğrayanlar da oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ergenekon veya Balyoz gibi örgütler yoktur denemez mi demek istiyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Adı tam öyle midir değil midir, ayrı konu. Ama ‘Ortada hiçbir şey yoktu’ fikrine de katılmıyorum. Zaten ortada bir şeyler de olduğu için yaşandı tüm bu sıkıntılar.”

Erdoğan yeni bir süreç başlaması gerekip gerekmediği ile ilgili olarak “Asli olan ve de önemli olan, hakkın er ya da geç tecelli etmesidir. Zulmetmiş olanlar varsa, onlar da layıkları ne ise onu bulmalı.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT