1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı ve yüzyüze eğitim açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı ve yüzyüze eğitim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı ve yüzyüze eğitim açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pazartesi gelecek dediği aşıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tarih verdi. Erdoğan aşının yılbaşına kadar gelmesini ümit ettiklerini belirtti.

28 Aralık 2020 Pazartesi 19:47A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar toplantısının ardından açıklama yaptı. Daha önce teslimatı çok defa ertelenen Çin aşısıyla ilgili konuşan Erdoğan, aşının yıl başına kadar geleceğini söyledi. Yüz yüze eğitimle ilgili de açıklama yapan Erdoğan uzaktan eğitimin 15 Şubat'a kadar süreceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının konuyla alakalı kısımları şöyle:

“Hiç şüphesiz salgın döneminde dünyanın geri kalanı gibi herkesin umudu aşı çalışmalarıdır. Aşı tedarik ve geliştirme çalışmalarının gerisinde kalmamız kesinlikle mümkün değildir. Tüm aşı çalışmalarını yakından takip ediyor, neticesine göre anlaşmaları yapıyoruz. Çin'den sipariş verdiğimiz aşıların yılbaşından önce ülkemize gelmesini ümit ediyoruz. Konunun her gündeme gelişinde ilgili bakanlıklarımıza aşıların yakından takip edilmesi konusunda kesin talimat veriyorum. İnşallah kendi üretimimiz olan aşıyı en kısa sürede milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı, 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT