1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı.

27 Mart 2020 Cuma 22:29A+A-

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgına karşı alınacak tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar:

Dünyanın tamamını etkisi altına alan COVID-19 hastalığı giderek daha çok yaygınlaşıyor. Bu büyük felaket herkesle birlikte bizi de etkilemiştir. Ülkemizde de maalesef 92 can kaybı vardır. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 344 iken bunların 42'si iyileşmiştir.

Mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. Daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme giriyoruz. 

Ancak şu hususları da asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Rehavete kapılmayacağız. Çünkü karşımızdaki tedbir çok ciddidir. Paniğe asla kapılamayacağız. Çünkü sağlam bir mücadele yürütüyoruz.

İşsizlik fonunu güçlendirerek çalışanlarımızı ve ilave kaynak aktarmak suretiyle esnaf ve sanatkarımızı destekliyoruz. En düşük emekli maaşımızı 1500 liraya çıkardık. Kısa çalışma ödeneğinin şartlarını kolaylaştırdık. Bu ülkede hiç kimsenin aç kalmasına izin vermeyiz. 

Hastalık zincirinin bir an önce kırılmasını amaçlıyoruz. Yeter ki hep birlikte kurallara uyalım, ikazlara kulak verelim. Türkiye bu salgın dönemine olabilecek en hazırlıklı şekilde yakalanmıştır. 

İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Test kiti, maske ve eldiven gibi ürünleri kendimiz üretebildiğimiz için herhangi bir sorun yaşamıyoruz. 

En çok yoğun bakım yatağına sahip olan ülke biziz. Yurt dışından getirdiğimiz hızlı tanı kitlerini devreye sokarak testleri artırdık. Testler kesinlikle ücretsizdir. İlacın ilk kısmı da elimize ulaştı. 

Vatandaşlarımızın günlük hayatını huzurla sürdürebilmesi için tüm bakanlıklarımız çalışıyor. Her pazartesi video konferansla kabine toplantısı yapacağız.

Bilim insanlarımız gelişmeleri anbean vatandaşlarımızla paylaşıyor. Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda sürekli ilave tedbirler alıyoruz.

Bugün aldığımız yeni tedbir paketini hayata geçirmeyi kararlaştırdık. 

- Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlanmıştır.

- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni sağlandı.

- 30 büyükşehirde pandemi kurulları oluşturulacak o şehre ait özel önemler ve kararlar titizlikle uygulanacak.

- Yurt dışı uçuşları tamamen durduruldu.

- Özel sektör minimum personelle esnek çalışacak.

- Piknik ve ören alanları haftasonu kapalı olacak.

- Askerlerin celp ve terhislerinde 14 gün karantina uygulanacak. 

 Alışveriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak temizliğe dikkat etmemiz şarttır. Gönüllü karantina şartlarına harfiyen riayet etmeliyiz.

Lütfen evde kalalım, kurumlarımızın açıkladığı tedbirlere lütfen uyalım. Yarın elbet bizimdir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum