1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döktükleri Kanda Boğacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döktükleri Kanda Boğacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döktükleri Kanda Boğacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı DBP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin, “Seçilmiş olmak size devlet, millet aleyhinde sınırsız tasarruf yetkisi vermez.” dedi

13 Eylül 2016 Salı 17:46A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın bayramlaşma programına katılarak konuşma yaptı.

Bazı DBP'li belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin Erdoğan, “Seçilmişler nasıl görevden alınır, diyorlar. Bal gibi de alınır.Bunun devamı var. Çünkü bunlar rahat durmuyor. Bu konuda geç bile kalındı.” dedi.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri de kullandı:

“Şimdi 28 belediye başkanı görevden alınmıştır. Bazıları, ‘Seçilmişler görevden nasıl alınıyor?’ diyor. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size devlet, millet aleyhinde sınırsız tasarruf yetkisi vermez. Çalışma alanın ne ise bu alan içerisinde çalışacaksın, devletin paralarıyla, imkânlarıyla sana teslim etmiş olduğu o iş makinalarını sen kalkıp da içme suyu kanalı, atık su kanalı, elektrik, doğalgaz... bunlar için değil de tamamen terör estirmek için kullanırsan, yargı gelir, bütün adalet sistemi gelir, sana bununla ilgili hesabını sorar.”

“Döktükleri Kanda Boğacağız”

“Şu mübarek bayramın birinci gününde, Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları, er veya geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok. Zira bu mübarek bayramlarımızı, bu güzel günlerimizi bu millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler, boşuna şehit olmadılar, bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar. Ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler.”

“Onlar Kaçacak, Biz Kovalayacağız”

“Beyefendi, kendisi ‘kâinatın imamı’ymış. 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka... Kıtalarda imamlar var. Türkiye'de Türkiye'nin imamı var, şehirlerin imamı var, ilçelerin imamı var, devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.”

“İdam Kararını Verecek Olan Avrupa Birliği Değildir”

“Millet idam talebinde bulunuyor. Dolayısıyla parlamento bunu gündemine alır, değerlendirir. Parlamento bununla ilgili kararı verdiği ânda kimsenin buna karşı çıkma yetkisi yoktur. Bazı Avrupalı liderler bize diyorlar ki ‘Ama siz idamı savunuyorsunuz’. Bakın, dedim, siz bizim yaşadıklarımızı yaşamadınız. Demokrasi, milletin iradesidir, milletin yönetimidir. Eğer millet bunu istiyor, parlamento bu kararı veriyorsa, siz buna karşı çıkamazsınız. Kusura bakmayın, bunun kararını verecek olan Avrupa Birliği değildir, bunun kararını verecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosudur, milletidir.”

“15 Temmuz Bu Oyunun Nihayeti Değil, Sâdece Bir Aşamasıdır”

“FETÖ denilen bu terör örgütünü tüm unsurlarıyla bir daha milletimize ihanet edemeyecek hâle getirmek mecburiyetindeyiz. Bu mücadeleyi tüm kurumlarımızda veriyoruz. Şu âna kadar önemli mesafe kat ettik ama henüz kat etmemiz gereken çok mesafe var.”

“Darbe girişiminde yer alanlar elbette FETÖ terör örgütünün mensuplarıdır. Fakat biliyoruz ki oyun büyük. 15 Temmuz bu oyunun nihayeti değil, sâdece bir aşamasıdır. Sâdece Türkiye'yi karıştırmıyorlar. Irak'ı karıştırdılar mı, karıştırdılar. Suriye'yi karıştırdılar mı, karıştırdılar. Afganistan, Mısır... Aynı şekilde Tunus, aynı şekilde Libya, hepsini karıştırıyorlar. Bu hâlâ devam ediyor. Oynanan oyun İslâm dünyasında. Oynanan oyun Müslüman ülkelerde. Milletimiz bizden bu oyunu kökünden bozmamızı istiyor ve bekliyor.”

“Bazı Belediyeler, Çukur Eylemlerinde Çok Aktif Görev Üstlendiler”

“FETÖ'nün 17-25 ihanetinin devamı, PKK'nın Güneydoğu'daki bazı ilçelerimizde başlattığı çukur eylemleri aynıdır. Bu eylemlerin devamı da 15 Temmuz'dur. PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler, çukur eylemlerinde ve terör örgütünün kanlı saldırılarında çok aktif görev üstlendiler. Seçildikleri ilin, ilçenin hizmetlerini yürütmesi gereken belediye imkânlarını, terör örgütünün emrine veren başkanlar, kamu görevinden ziyade örgütün uşaklığını yapmışlardır. Devlet, hiç kimseye, kendi aleyhine faaliyet göstermesi için imkân sağlamak zorunda değildir. Adalet sistemi, işte bu tür sapmaları tespit edip, gereğini yapmakla mükelleftir.”

Kaynak: AA, Al Jazeera

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT