1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya Teröre Çanak Tutuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya Teröre Çanak Tutuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya Teröre Çanak Tutuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’yı “teröre çanak tutmak”la suçladı ve “İç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez.” dedi.

03 Kasım 2016 Perşembe 15:37A+A-

Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu ve gazetecilerin gözaltına alınmasını eleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sert sözlerle yanıt verdi.

Al Jazeera’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Almanya, Biz Sizin Bu Duruşunuzdan Endişeleniyoruz”

“Türkiye yakın zamanda verdiği bir notayla uzun züredir Almanya’da oldukları bilinen ve mahkemelerimiz tarafından haklarında arama kararı verilen FETÖ üyesi savcıların yakalanarak iadesini talep etti. Almanya Adalet Bakanı demecinde savcıların kesinlikle iade edilmeyeceklerini söyledi. Bakana göre Türkiye-Almanya arasındaki adlî yardımlaşma sâdece ağır suçları kapsıyor, siyâsî gerekçeler bunun dışında kalıyor. Almanya da, terör örgütlerini destekleyen medyaya operasyonlarla ilgili ‘Kaygılıyız.’ demiş. Biz de açıklamaları kaygıyla, hattâ dehşetle izliyoruz.

Ey Almanya! Sayın Merkel’e ben 4 bin dosya verdim. İstanbul’da da görüşmemizde teröristlerle alâkalı 4 bin dosya verdik, dedim, bana verdiği cevap ilginçti. Dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu. Almanya’nın bu örgütün mensuplarını korumasını anlamakta zorluk çekiyorum, dedim. Nasıl iş ya? Hâle bak, şimdi kalkmışlar bize akıl veriyorlar: Endişeleniyoruz. Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu ânda teröre çanak tutuyorsunuz. Ey Almanya! Bu terör belası, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir beklentimiz yok ama siz, teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız.”

“Almanya’nın FETÖ’nün Arka Bahçesi Hâline Dönüşmesinden Endişeliyiz”

“PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya’nın şimdi de ısrarla FETÖ’nün arka bahçesi hâline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner, kendini sırtında taşıyanı da ısırır.”

“Almanya’nın Âkıbetini Hiç de Hayırlı Görmüyorum”

“PKK’yla, FETÖ’yle, DEAŞ’la, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin millî güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya’nın âkıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Şu ânda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi hâline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum.

Kalkıp da esip gürlemek, kusura bakmayın, onları bu ülke yutmuyor, yutmuyoruz ve yutmayacağız. Gereği neyse onu yapacağız.”

“Ellerini Başlarının Arasına Alıp Hayâl Etsinler”

“İç hukukumuz kimseyi ilgilendirmez. Anayasa ve yasalarımız neyi emrediyorsa onu yapıyoruz. Sonra da ellerini başlarının arasına alıp Alman Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın, parlamentosunun bombalandığını, sokaklarının tanklarla, helikopterlerle ateş altına alındığını hayâl etsinler. Parlamentoları bombalansa ne yaparlardı? Bunu bir düşünsünler. Buna rağmen FETÖ’yü terör örgütü ilân etmezlerse anlarız ki niyetleri başkadır.”

Eylül ayında Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı’na nota verilmişti. Türkiye, Almanya’dan, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Freiburg’da olduğu iddialarının araştırılmasını ve bunun tespit edilmesi hâlinde iadesini talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum