1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 milyon doz aşı gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 milyon doz aşı gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50 milyon doz aşı gelecek

Ankara'da "Sosyal Atama Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'den alınan koronavirüs aşısıyla ilgili, "Kovid-19 salgınında süreci en az sıkıntıyla geride bırakmayı başardık" diyerek, 50 milyon doz aşının daha geleceğini kaydetti.

26 Ocak 2021 Salı 16:34A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Sosyal Atama Töreni"ne katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 yılında yalnızca 5 bin 777 olan engelli memur sayımızı 58 bin 319'a yükselttik" dedi. Erdoğan ayrıca Çin'li Sinovac firmasının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ürettiği CoronaVac aşısıyla ilgili, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin aşı sıkıntısı var. Biz şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, süratle aşılarımızı aldırmaya başladık. İlk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının konuyla alakalı kısmı şöyle:

“Neredeyse 1 yıla yaklaşan salgın döneminde ne sağlık krizi ne sosyal çöküntü görüntülerine şahit olduk. 46 milyar lirayı geçen sosyal koruma kalkanı ödemelerimiz ile ülkemizin ayakta kalmasını sağladık.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde aşı sıkıntısı var, biz ise şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek. Bu yılın bütçesinde sosyal destek harcamaları için 81 milyar lirayı ayırdık."

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum