1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cuma Günü Suriye İçin Fatih Camii'ndeyiz!
Cuma Günü Suriye İçin Fatih Camiindeyiz!

Cuma Günü Suriye İçin Fatih Camii'ndeyiz!

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Cuma günü Banyas ve Reyhanlı katliamlarını protesto edecek, Kusayr direnişini selamlayacak!

23 Mayıs 2013 Perşembe 00:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami kuruluşlar Banyas’ta Esed’e bağlı çeteler tarafından kadın-çocuk demeden gerçekleşen katliamı ve yine Hatay’a bağlı Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıları protesto etmek için 24 Mayıs Cuma günü Fatih Camii’nde toplanma çağrısında bulundular.

Suriye’nin denize açılan kapısı Banyas’ta yüzlerce bebek, çocuk ve kadını barbarca katleden Esed’in şebbihaları Reyhanlı’da düzenledikleri saldırılarda da onlarca kişiyi parçalara ayırdılar. Ardından Esed’in taşeronluğunu yapanların kışkırtmalarıyla Reyhanlı’da bulunan Suriyeli mültecileri linç görüntüleri ortaya çıktı ve muhacir kardeşlerimize yönelik ulusalcı, solcu, Kemalist çevrelerin kara propaganda çalışmaları hız kazandı.

Öte yandan Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan semti Kusayr’da Hizbullah milislerinin Baas ordusuyla birlikte düzenlediği saldırılar tüm şiddetiyle devam ederken gelen haberler mücahidlerin Esed güçlerine ve işbirlikçilerine karşı günlerdir ölümüne bir direniş sergilediklerini ortaya koyuyor. Humus’a bağlı Kusayr, geçiş güzergâhı olması hasebiyle stratejik bir öneme haiz. Özgür Suriye Ordusuyla birlikte Suriyeli mücahid gruplar bir yandan Esed güçlerinin havadan-karadan bombardımanına rağmen Kusayr’ı korumaya çalışırken bir yandan da Hizbullah milislerinin yoğun bir şekilde süren saldırılarına karşı koyuyorlar.

Bütün bu yaşananlara ilişkin kayıtsız kalmama çağrısında ulunan ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adıyla bir araya gelen İslami kuruluşlar Banyas ve Reyhanlı’da yaşanan katliamları protesto etmek ve Kusayr’da ortaya konan direnişi selamlamak için 24 Mayıs Cuma günü Fatih Camii’nde kılınacak Cuma namazının ardından kitlesel bir basın açıklaması yapacaklar.

Bu eyleme Esed’in ve işbirlikçilerinin katliamlarına karşı olduğunu söyleyen; Suriyeli muhacirleri kardeş bilen duyarlı tüm insanlar davetlidir.

Organizasyon:

 

- İHH 
- ÖZGÜR-DER
- MEDENİYET DERNEĞİ
- ANADOLU PLATFORMU
- İMH
- AKV
- HİKMET VAKFI 
- SURİYE HALKI İLE DAYANIŞMA PLATFORMU
- SURİYE DEVRİMİ PLATFORMU

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum