1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Cum. Üniv.’nde “Korsan” Yasakçı Duyuru
Cum. Üniv.’nde “Korsan” Yasakçı Duyuru

Cum. Üniv.’nde “Korsan” Yasakçı Duyuru

YÖK’ün talimatı üzerine fiilen çözülen başörtüsü sorunu, bazı üniversitelerde korsan yöntemlerle sürdürülmeye çalışılıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde fakülte panolarına asılan korsan duyuruda, başörtülü öğrenciler okuldan atılma cezasıyla tehdit ed

25 Kasım 2010 Perşembe 03:05A+A-

Cumhuriyet Üniversitesi'nde bayram öncesi derslere özgürce girebilen başörtülü öğrenciler, bayram tatilinin ardından bir süprizle karşılaştı. Önceki gün ders başı yapmak için üniversiteye gelen başörtülü öğrenciler, kampus içerisindeki duyuru panolarına asılı yasakçı yazı ile karşılaştı. Yazıyı gören bazı öğrenciler başlarını açarak derse girerken, bazıları da okula hiç gelmemeyi tercih etti.

İŞTE O YASAKÇI DUYURU!..

Yeni Akit'in ele geçirdiği ve altında rektörlük yazısı ve mührü bulunan yasakçı duyuruda şu ifadeler yer alıyor: "Üniversitemizin eğitim öğretime açılışından bugüne kadar yasal olmayan bir şekilde sürdürülen 'Türban Eylemi' öğrenim düzenini ve çalışma huzurunu bozucu boyutlara ulaşmıştır. Bundan böyle eylemi sürdüren ve eyleme katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılarak Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 10. Maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurumu'ndan çıkarma cezası verilecektir. Duyurulur."

"O YAZI KORSAN"

Söz konusu duyuru ile ilgili Yeni Akit'e bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, üniversitelerinde kesinlikle yasak uygulanmadığını, söz konusu yazının korsan bir duyuru olduğunu söyledi. Bozpolat, "Bizim üniversite yönetimi olarak böyle bir yazımız kesinlikle yoktur. Rektörlüğün böyle bir işlemi olsa zaten bizim elimizden geçmesi lazım. Bu birileri tarafından korsan bir şekilde yapılmıştır. Bir kere yasak uygulanmadığı için eylem de söz konusu değildir. Ayrıca ilgili metin acemice yazılmış ve mantık hataları ile doludur" dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Konu ile ilgili inceleme başlattıklarını belirten Bozpolat, "Bu yazı kesinlikle üniversite yönetiminin bir işlemi değildir. Bugün bu konu ile ilgili olarak inceleme başlattım. Bu duyurunun asıldığı fakültelerin yönetimleriyle ilgili görüşmeleri başlattık. Gerekli incelemeyi yapacağız ve sorumluların cezalandırılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

YASAKÇILAR PROVOKASYON PEŞİNDE

Cumhuriyet Üniversitesi'nde başörtülü öğrenciler, kampusa serbestçe girebiliyor ancak bazı öğretim üyelerinin derste yasağı uygulamaya devam ettirmeye çalıştığı belirtiliyor. Bu nedenle söz konusu korsan duyurunun da bu yasakçı öğretim üyeleri ve bazı öğrenciler tarafından "üniversitedeki huzuru provoke etmek" amacıyla organize edilmiş olabileceği belirtiliyor.

Hasan Tosun / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum