1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. "Cübbeli Ahmet" Hakkında Soruşturma
"Cübbeli Ahmet" Hakkında Soruşturma

"Cübbeli Ahmet" Hakkında Soruşturma

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta, “dinî değerlere hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

31 Mart 2016 Perşembe 13:22A+A-

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında, yazdığı bir kitapta, “dinî değerlere hakaret” ve “halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçlarını işlediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran avukat Rasim Kubilay Ünlü, Ahmet Mahmut Ünlü ile Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık hakkında, “Şifa Ayetleri” kitabında yer alan ifadeler nedeniyle “dinî değerlere hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Şikâyet dilekçesinde, “Müslümanlar için kutsallığı tartışma konusu dahi olmayan surelerin, ayetlerin ve Allah'ın isimlerinin, hiçbir dinî altyapısı olmayan, uydurma-üfürme yöntemlere alet edilmesinin, halk arasında belirli bir popülaritesi ve güveni olan şahıslar tarafınca telkin edilmesinin, İslâm'a, Müslümanlara ve Allah'a hakaret olduğunu ve suça konu bölümle ilgili olarak herhangi bir hadisin olmadığı” ifadelerine yer verildi.

Avukat Ünlü, infiale neden olabileceğini savunduğu ifadeler nedeniyle kitabın satışının yasaklanmasını ve toplatılmasını talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kitabın basıldığı yayınevinin İstanbul'da olması nedeniyle dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurusuna ilişkin soruşturma başlatarak, Ünlü'yü ifade için Bakırköy Adliyesi’ne çağırdı.

Bu kapsamda, Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'a ifade veren Ahmet Mahmut Ünlü, “Şifa Ayetleri” kitabını kendisinin yazdığını ancak şikâyet edilen cinsel konulara ilişkin bilgilerin kendisi tarafından yazılmadığını söyledi.

Ünlü, kendisinin söz konusu bölümleri alıntı yaptığını aktararak, “Kitabımın 7. ve 8. sayfalarında Fatiku'r-ratk Ratikı'l-fetk son eserinin bir bölümünden alıntı yapılmıştır. Ben Arapça’dan tercüme ederek, oradan yazılı olarak yorum katmadan naklettim.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT

5 Yorum