1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çözüm Süreci İzleme Kurulu 5-6 Kişiden Oluşacak
Çözüm Süreci İzleme Kurulu 5-6 Kişiden Oluşacak

Çözüm Süreci İzleme Kurulu 5-6 Kişiden Oluşacak

Çözüm Süreci kapsamında söylediklerinin arkasında durmaya devam ettiklerini belirten Akdoğan, izleme kurulu ile ilgili olarak "Sayısı 5-6'yı geçmemek üzere bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir." dedi

18 Mart 2015 Çarşamba 12:47A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin "Kendi hareketini, kendi kitlesinin geleceği üzerine bir plan, hesap yapmak yerine, başkalarının nasıl engelleneceği üzerine siyaset yapan bir tarz. Aslında bu CHP'nin siyaset tarzının bir benzeri. Bu yüzden Demirtaş siyaseti ile CHP siyaseti ruh ikizi olarak da adlandırılabilir" dedi. Akdoğan İzleme Komitesi çalışmalarına ilişkin "Devlet ne dediyse onu yapmaktadır, kesinlikle ikircikli bir yaklaşım içerisinde değildir" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin, "Kendi hareketini, kendi kitlesinin geleceği üzerine bir plan, hesap yapmak yerine, başkalarının nasıl engelleneceği üzerine siyaset yapan bir tarz. Aslında bu CHP'nin siyaset tarzının bir benzeri. Bu yüzden Demirtaş siyaseti ile CHP siyaseti ruh ikizi olarak da adlandırılabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Artık sürekli farklılıklara vurgu yapmak yerine birlikteliklere, ortak noktalara vurgu yapmak lazım. Birlikte nasıl bir gelecek inşa edeceğiz, buna vurgu yapmak lazım. Sürekli farklılıkları kaşımak yerine birliklere, ortak noktalara vurgu yapan bir dil kullanılması da gerekiyor. Özellikle sorunu sürekli kaşıyan ve konuşanların bunu artık yapması gerekiyor ve bu bekleniyor. Sen Türklerin kaygısını, batının hassasiyetini de dile getireceksin. Empati çift taraflı yapılır, tek taraflı empati olmaz" diye konuştu. 

Akdoğan İzleme Komitesi çalışmalarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: Devlet ne dediyse onu yapmaktadır, kesinlikle ikircikli bir yaklaşım içerisinde değildir. Ama bunların uydurmaları ve yalanlarıyla uğraşacak halimiz de yok. Bu konu üzerinde durduğumuz, çalıştığımız konulardan biridir. Sayısı 5-6'yı geçmemek üzere bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir. Ama bu önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızın nihai kararını vereceği bir konu."

HABERE YORUM KAT