1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çocuklarınızı Ölüme Siz mi Gönderdiniz?
Çocuklarınızı Ölüme Siz mi Gönderdiniz?

Çocuklarınızı Ölüme Siz mi Gönderdiniz?

Uludere Savcılığı, katliamdan 18 gün sonra ilk kez ifadelerini aldığı mağdurlara ilginç sorular yöneltti.

17 Ocak 2012 Salı 11:44A+A-

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 34 köylünün yaşamını yitirdiği katliam ile ilgili soruşturmayı yürüten Uludere Cumhuriyet Savcılığı, olaydan 18 gün sonra, dün, ilk kez ailelerin ifadesine başvurdu.

Katliamda yakınlarını yitiren 17 aile olayın sorumlularından şikayetçi olurken, saldırıdan sağ kurtulan Davut, Hacı ve Servet Encü, savcılığa yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı. Savcılık, ilk olarak mağdur sıfatıyla dinlediği Davut, Hacı ve Servet Encü’nün, “Sınır ihlali” yaptıkları gerekçesi ile haklarında açılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla da ifadelerini aldı.
 

Tartışma yaratacak sorular

Savcıların bombalamada yaşamını yitiren Erkan Encü’nün yakınlarına ve Savaş ile Hüsnü Encü’nün ağabeyi Vahit Encü’ye tartışılacak sorular yönelttiği öğrenildi. Savcıların acılı ailelere, “Çocukları ölüme siz mi gönderdiniz”, “Bu olayın altında başka bir şeyler mi var” diye sorduğu belirtildi.

Bu sorular karşısında şaşkına döndüklerini belirten aileler, “Biz çocuklarımızı kaybettik. Parçalarını ellerimizle topladık. Savcılık bize çocuğunuzu ölüme niye gönderdiniz, olayın altında ne var diye soruyor. Kim çocuklarını ölüme gönderir. Bin kere anlattık. Yoksulluktan dolayı burada herkes kaçağa gider, kimsenin kimseyi göndermesine gerek yok ki. Biz, çocuklarımızı öldürenler bulunacak diye beklerken neredeyse suçlu ilan edileceğiz” diye tepki gösterdiler.

 

Mağdurken şüpheli olduk

İfadesinin ardından Taraf’a konuşan Davut Encü de “İlk önce savcıya mağdur olarak ifade verdik. Daha sonra müfettişlere olayı anlattık. Şimdi ise şüpheli olduk. Yarın ne olacağını bilmiyoruz” diye konuştu. Dün ifade vermeyen ailelerin de bugün savcılıkta ifadeye çağrılmaları bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum