1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çocuklara “Oyuncak Rehberi!” mi, cinsiyetsizliği ikame mi?
Çocuklara “Oyuncak Rehberi!” mi, cinsiyetsizliği ikame mi?

Çocuklara “Oyuncak Rehberi!” mi, cinsiyetsizliği ikame mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hazırladığı oyuncak rehberinde geçen ifadelerde, çocuklar arasında cinsiyet farklarını ortadan kaldırıp yerine, cinsiyetsizliği ikame etmek anlamına geliyor.

20 Haziran 2022 Pazartesi 22:54A+A-

Sinan Ön / Haksöz Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla; “Çocuklar İçin Doğru Oyuncak ve Kitap Nasıl Seçilir?” adlı bir rehber hazırlamış. Kaç kişi haberdar olur, kaç kişi okur bilmiyorum ancak bireyselleşmenin sürekli arttığı, ebeveynler ile çocukların birbirinden hızla koptuğu, insanların giderek yalnızlaştığı modern kent yaşamında böyle çalışmalar yapmak elbette değerli.   

Bununla birlikte rehber, çocuklarına değer veren her ailenin küçük bir çabayla kolayca ulaşabileceği kalıp ve ezber yargılardan oluşuyor. Ve maalesef sipariş usulü yapılan geçmiş hatalar bilinçli ya da bilinçsiz tekrarlanıyor.

İnanç değerlerine, örf ve geleneklere aykırı düzenlemeler; toplumun geleceğini, gençliği ve aileyi ifsad eden uygulamalar şeksiz, şüphesiz fütursuzca yasalaştırılıyor veya tavsiye ediliyor. İstanbul Sözleşmesi gibi çoğunlukla ithal olan bu metinler, milletvekillerinin övünç kaynağı olabiliyor. İşte o tavsiyelerden birisi, “Aile” Bakanlığının hazırladığı yukardaki rehber olmuş.

Yazının Devamı >>>