1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Çocuğunu korumaya çalışan babayı şehit ettiler
Çocuğunu korumaya çalışan babayı şehit ettiler

Çocuğunu korumaya çalışan babayı şehit ettiler

Kudüs’te oğlunun gözaltına alınmasını önlemeye çalışan Filistinli bir baba, işgalci İsrail askerlerince kalbinden vurularak şehit edildi.

12 Ocak 2023 Perşembe 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist İsrail askerleri işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampı'nda, baskınla birçok eve girerek arama tarama operasyonları yaptı. Bu sırada işgalci güçlere direnen Filistinlilerle Siyonistler arasında çatışmalar yaşandı. Filistinli 15 genç Siyonist askerlerce gözaltına alındı.

Bu gözaltı operasyonları esnasında oğlunun gözaltına alınmasını önlemeye çalışan Filistinli bir baba, işgalci İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucunda kalbinden vuruldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işgalci İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'nda katlettiği Filistinli babanın adı Semir Avni Harbi Aslan. Semir, 41 yaşındaydı.

Oğlunu korumaya çalışıyordu

Görgü tanıklarına göre, Semir Aslan, oğlunu gözaltına almak isteyen işgalci askerlere engel olmak için verdiği mücadelede göğüs bölgesinden vurulması üzerine hayatını kaybetti.

Kalendiya Enformasyon Merkezi, baskında Kalendiya'dan çok sayıda Filistinli gencin işgalci İsrail askerlerince gözaltına alındığı, Semir Aslan'ın da oğlunu gözaltına almak isteyen askerlere engel olmak için verdiği mücadelede hayatını kaybettiği belirtildi.

Babasının Semir Aslan’a veda anları:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum