Clinton’dan İran’a tehdit!

Clinton’dan İran’a tehdit!

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran’ın nükleer çalışmalarından vazgeçmemesi durumunda, komşularının silahlandırılacağını söyledi.

Asya ziyareti kapsamında Tayland'da bulunan Clinton, katıldığı bir televizyon programında, ülkesinin İran'ın nükleer çalışmaları ile mücadele yollarını anlattı. "Nükleer eşiği" geçmenin İran'ı daha güvenli hale getirmeyeceğini söyleyen Clinton, "İran ile görüşmeler için kapımız açık duracak, ancak aynı zamanda, bölgedeki ortaklarımızın güvenliğini artırmak için harekete geçeceğimizi, üstelik karşı tarafı felce uğratacak şekilde harekete geçeceğimizi net bir şekilde belirttik" dedi.

Clinton, "İran'ın şunu anlamasını istiyoruz; Eğer bölgedeki savunma şemsiyemizi genişletirsek ve Körfez ülkelerinin askeri kapasitesini daha fazla desteklersek, İran, zannettiği gibi nükleer silaha sahip olduğunda daha güçlü ya da güvenli olmaz, çünkü bölge ülkelerini sindiremez ve onlar üstünde baskı kuramaz" iddiasında bulundu.

Eski başkan George Bush döneminde, istenilen önşartları yerine getirmediği takdirde İran'la doğrudan ilişki kurulmayacağı bildirilmişti. Yeni Başkan Barack Obama, bu yaklaşımın işe yaramadığı görüşünde, ancak İran Obama'nın açılımlarına henüz karşılık vermedi. (Vakit)

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir