1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cizre'de Büyük Miktarda Mühimmat Ele Geçirildi
Cizre'de Büyük Miktarda Mühimmat Ele Geçirildi

Cizre'de Büyük Miktarda Mühimmat Ele Geçirildi

PKK örgütüne yönelik operasyonların tamamlandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evde çok miktarda mühimmat bulundu.

13 Mart 2016 Pazar 16:36A+A-

PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde uzun namlulu silah, roket mermileri, el bombası ve el yapımı patlayıcıların bulunduğu büyük miktarda mühimmat ele geçirildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ilçede arama tarama çalışmaları yapan terörle mücadele ekipleri, Nur Mahallesi'ndeki bir evde PKK'ya ait 6 kalaşnikof, bu tüfeklere ait çok sayıda mermi, biri gece görüşlü 3 dürbün, 8 roket başlığı, 30 santimetre uzunluğunda 19 kapsül irtibatlı el yapımı bomba, değişik çaplarda 5 el yapımı patlayıcı, 45 şarjör, 3 el bombası, ateşleme fünyeleri, 1 telsiz ve 4 hücum yeleği ele geçirdi.

Bulunan mühimmata ilişkin soruşturma sürüyor.

Şırnak'ta da çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonda araziye gizlenmiş çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki PKK'lılara silah ve mühimmat gönderileceği istihbaratı üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Resor Deresi yakınlarında operasyon başlattı.

Arama tarama faaliyeti sırasında araziye gizlenmiş bir biksi, bir kanas, bir roketatar, 19 kalaşnikof, 45 el bombası, 100 elektrikli fünye, 20 roketatar mühimmatı, 21 roketatar sevk kapsülü ile 19 bin 683 fişek ele geçirildi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT