1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizre ve Silopi'de Öldürülen PKK'lı Sayısı 68 Oldu
Cizre ve Silopi'de Öldürülen PKK'lı Sayısı 68 Oldu

Cizre ve Silopi'de Öldürülen PKK'lı Sayısı 68 Oldu

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonların dördüncü gününde öldürülen toplam PKK’lı sayısı 68 oldu.

19 Aralık 2015 Cumartesi 10:26A+A-

“Güvenlik” güçlerinin PKK’ya yönelik Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonları sürüyor.

Cizre'de 62, Silopi'de 6 PKK’lı öldürüldü, PKK üyesi 3 kişi sağ yakalandı. TSK ve polis unsurlarının birlikte yürüttüğü operasyonda, 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, “güvenlik” güçlerinden 22 personel yaralandı.

Silopi

Silopi'deki operasyonda PKK’lıların bulunduğu bazı caddeleri kontrol altına alan “güvenlik” güçleri birçok barikatı da ortadan kaldırdı.

PKK’lılar tarafından genellikle patlayıcılarla tuzaklanan barikatların yıkımı sırasında ilk olarak çevre güvenliği alınırken ardından bomba imha uzmanları barikatlarda incelemede bulunuyor. Barikatlardan tuzaklama olmayanlar olay yerine çağrılan zırhlı iş makineleriyle yıkılıyor.

Hastalar Evlerinden Alınıyor

Adliye binasının yakınında PKK’lılarca yerleştirilen patlayıcıyı tespit eden güvenlik güçleri el yapımı patlayıcıyı imha etti.

“Sokağa çıkma yasağı”nın devam ettiği ilçede sağlık hizmetleri de aksamadan sürüyor. Hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar zırhlı araçların koruduğu ambulanslarla evlerinden alınarak, tedavilerinin ardından yeniden ikametgâhlarına bırakılıyor.

Keskin Nişancı Etkisiz Hâle Getirildi

PKK’lılarca kullanıldığı tespit edilen evlerde ise arama yapılıyor. Fırat Mahallesi’ndeki bir evde yapılan aramada “güvenlik” güçleri 7 Kalaşnikof tüfeği şarjörü, iki tabanca ile örgütsel doküman ele geçirdi. Barbaros Mahallesi’nde ise bir evin çatısında mevzilenen PKK üyesi keskin nişancı, özel harekât polislerince öldürüldü.

Cizre

Cizre'deki operasyon da sürüyor. PKK’lıların bulunduğu bölgelerde ilerleyen “güvenlik” güçleri ile PKK üyeleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Silah seslerinin duyulduğu ilçede bazı binalardan dumanlar yükseliyor. PKK üyelerinin bazı binaları ateşe verdiği, evleri, ve câmîleri mevzi olarak kullandığı belirtiliyor.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT