1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Cizre, Silopi ve Sur'da Toplam 305 PKK'lı Öldürüldü"
"Cizre, Silopi ve Sur'da Toplam 305 PKK'lı Öldürüldü"

"Cizre, Silopi ve Sur'da Toplam 305 PKK'lı Öldürüldü"

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda öldürülen PKK’lı sayısının 305 olduğunu açıkladı.

06 Ocak 2016 Çarşamba 14:25A+A-

Dün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4, Silopi ilçesinde 3 olmak üzere 9 PKK’lının öldürüldüğü, operasyonlarda öldürülen toplam PKK’lı sayısının 305 olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde verilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, 2 PKK mensubu öldürüldü. İlçede süren operasyonda, öldürülen toplam PKK’lı sayısı 62 oldu.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda ise 4 PKK’lı öldürüldü. İlçedeki operasyonlarda, öldürülen toplam PKK’lı sayısı 207'ye yükseldi.

Cizre'de 21 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir antitank roketatar mühimmatı, iki av tüfeği ve 100 av tüfeği fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki gaz maskesi, bir drone hava aracı ve bol miktarda muhtelif tıbbî malzeme ele geçirildi.

Silopi ilçesinde ise 3 PKK mensubu öldürüldü. Bu ilçede sürdürülen operasyonda da toplam 36 PKK’lı öldürüldü.

Operasyonda 46 el yapımı patlayıcı imha edilerek, üç barikat kaldırıldı, bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir el bombası ele geçirildi.

AA

HABERE YORUM KAT