1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin’den Uygurlara Sessiz Kıyım
Çin’den Uygurlara Sessiz Kıyım

Çin’den Uygurlara Sessiz Kıyım

139 Uygur, İnternet Vasıtasıyla 'Cihat' Girişiminde Bulundukları Bahanesiyle Tutuklandı. 'Sessiz Vahşet'i Dünya Yine Duymadı.

10 Ekim 2013 Perşembe 09:50A+A-

İslam Coğrafyası, Suriye'de Savaş, Mısır'da Siyasi Kaos Ve Katliamlar, Burma'da Budist Çetelerin Terörü İle Zor Günler Yaşarken, Çin Zulmü Altında Ezilen Doğu Türkistan'daki Uygurlar İse Dünyanın Sessizliğinin Gölgesinde Yaşam Mücadelesi Vermeye Devam Ediyor. Çin Yönetimi, Doğu Türkistan'da (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) 400 Kişiyi 'İnternet Üzerinden Propaganda Yapmak' Suçlamasıyla Gözaltına Aldı. 26 Haziran-31 Ağustos Tarihleri Arasında 110 Kişi Bu Tür Suçlamalarla Tutuklanırken, 164 Kişi İse Uyarıldı. Çin Devlet Medyası, Son İki Ayda Uygur Bölgesinde 'Mücahid' Oldukları Gerekçesiyle 139 Kişinin Tutuklandığını Duyurdu. Yerel Basına Göre, Şüpheli Görülen Uygurlar, 'Aşırılığı Yaymak Ve Düzeni Tehdit Eden Materyal Bulundurmak' Suçlamasıyla Sorgudan Geçiriliyor.

Memnuniyetsizlik 'Aşırılık' Oldu

Komünist Parti Yetkilileri, İnternet Kullanımıyla Birlikte 'Dini Propaganda'nın Da Arttığını Ve Buna Asla Müsaade Etmeyeceklerini Savunuyor. Twitter'ın Çin'deki Karşılığı Olan Weibo'da Son Zamanlarda Bu Tür Suçlamaların Yapıldığı Bin 500 Videonun 11 Bin Kez Paylaşıldığı Belirtilirken, Söz Konusu Görüntülerin Çinli Tarafından Kaldırıldığı Da İfade Ediliyor. Dünya Uygur Kongresi Sözcüsü Dişat Raşit İse, Gözaltına Alınan İnsanların Yaptıkları Tek Şeyin, Çin Zulmüne Karşı Memnuniyetsizliklerini Dile Getirmek Olduğunu Kaydetti.

Baskıyı Örtbas Ediyorlar

Raşit, 'Tutuklandılar, Çünkü İnterneti, Çin Yönetiminin Uyguladığı Baskıyı Nasıl Örtbas Ettiğini Anlatmak İçin Kullanıyorlar' Dedi. Sözcü, Tutuklamaların Sıkıyönetimin Bir Parçası Olduğunun Altını Çizdi. Doğu Türkistan'da Sadece Bir Yılda Yaşanan Katliamlarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 100'ü Geçti. Müslümanlar, Pekin Yönetiminin 'Demir Yumruğu' Altında Dini Ve Kültürel Baskı Gördüklerini İfade Ediyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 'Ayrılıkçılara, Teröristlere Ve Radikallere Karşı Savaş Açtıklarını' Savunmuştu.

Ya Tek Tek Katlediyor Ya Da...

Öte Yandan Çin, Doğu Türkistan'da Yeni Katliamlara İmza Atıyor. Üç Farklı Noktada Polis Tarafından Uygulanan Şiddette 7 Kişi Öldü. Ebu Dona Köyünde İse Protestolara Katılmak İçin Yola Düşen 9 Köylü, Polis Tarafından Gözaltına Alındı Ve Bu Kişilerden Bir Daha Haber Alınamadı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT