1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Çıkış Kapısı mı Eşkıya Tuzağı mı Belli Değil!
Çıkış Kapısı mı Eşkıya Tuzağı mı Belli Değil!

Çıkış Kapısı mı Eşkıya Tuzağı mı Belli Değil!

Siyonist işgalcinin kontrolündeki el-Kerame kapısı Filistinliler için eşkıya geçidi gibi.

29 Haziran 2012 Cuma 17:34A+A-

Filistin'in Batı Yaka bölgesinin dünyaya açılan kapılarının siyonist işgal devletinin kontrolünde olması bu bölgede yaşayan Filistinlilerin de dünyaya açılırken eşkıya tuzağından geçmek zorunda kalmalarına neden oluyor. Bu yılın başından itibaren Batı Yaka bölgesinin Ürdün'e açılan kapısı olan el-Kerame kapısından çıkış için gelen Filistinlerden 50 kişi kapıyı kontrol eden siyonist işgal görevlileri tarafından tutuklanarak hapishaneye gönderilirken 450 kişinin de geçişi engellendi.

Geçmelerine izin verilenlere de bazen hiçbir sebep gösterilmeden uzun süre gümrük kapısında bekletilerek kasten eziyet çektiriliyor.

Filistin Esir Komitesi'nin bugün (29 Haziran Cuma) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporda Filistinlilerin söz konusu kapıdan geçerken çektikleri sıkıntılar, karşılaştıkları kötü muameleler ve göze aldıkları riskler hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Bütün bu uygulamalar İslâmî Direniş Hareketi'nin siyasi hâkimiyetini bahane ederek Gazze'ye insanlık dışı ambargo uygulayan siyonist işgal devletinin Batı Yaka ahalisinin de çok rahat bir şekilde dünyaya açılmasına, güven içinde giriş ve çıkış yapmasına fırsat vermediğini gösteriyor.

Filistin Esir Komitesi'nin raporunda siyonist işgalin bu uygulamalarının tüm uluslararası anlaşmalara, insan haklarına ve uluslararası yasalara aykırı olduğu hatırlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT