1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cihad kavramını kirletmek için her türlü iftirayı değerlendiriyorlar!
Cihad kavramını kirletmek için her türlü iftirayı değerlendiriyorlar!

Cihad kavramını kirletmek için her türlü iftirayı değerlendiriyorlar!

HDP MYK üyesi İzmir'deki saldırı hakkında olaylar arasında alakasız bağlantılar kurarak cihad kavramı üzerinde dezenformasyon oluşturuyor!

26 Haziran 2021 Cumartesi 17:21A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’de HDP İl Teşkilatına yönelik meşum saldırıda bir çalışan hayatını kaybetmişti. Onur Gencer ismindeki bir cani tarafından gerçekleştirilen saldırıda çay servisi yapan Deniz Poyraz’ın ölümü HDP tarafından ideolojik argüman olarak kullanılmaya başlandı bile!

onur.jpg

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, Onur Gencer’in ideolojik yönelimi bilinmesine rağmen Suriye’deki direnişle ilişkilendirmeye çalışarak “cihad” kavramı üzerinde dezenformasyon oluşturmak istiyor: Ön inceleme yeni bitti. Ön otopsi raporuna ilişkin olarak avukat arkadaşlarımız ile görüşme fırsatımız oldu. Detaylı olarak paylaşacaklar. Cinayetin işleniş tarzı cihadist grupların Suriye’de gerçekleştirmiş oldukları cinayet tarzına çok benziyor. Poyraz’ın vücudunda kurşun yaraları dışında başka yaralar da var. İşkence yapılmış ama şu aşamada öldürüldükten önce mi yoksa sonra mı yapıldığını bilemiyoruz.

Allah yolunda çaba göstermek, cehd etmek anlamına gelen cihad kelimesi sol-seküler çevreler tarafından sıklıkla şiddet, işkence, cinayet vb. menfi ifadelerle birlikte kullanılıyor. Özellikle Birgün yazarı şebbiha Erk Acarer tarafından Suriye direnişi üzerinden yapılan bu kavramsal dezenformasyon yalan ve iftiranın nasıl işlediğini gözler önüne seriyor! Buradaki “uyanıklık” Müslümanlara ait bir kavramı bağlamından saptırarak düşünme melekesi üzerinde tahakküm oluşturmakta yatıyor!

Bu bağlamda “cihadist” tabiri de tamamen uydurma ve gerçek dışı bir kullanımdır. Allah yolunda cihad her Müslümanın içinde bulunan bir uhdedir! Cihad ise Suriye direnişinde de şahit olduğumuz gibi zalim bir rejim ve destekçilerine, PKK gibi vahşet örgütlerine ve Hudûdullahı çiğneyenlere karşı bir halkın onurunu savunma mücadelesidir!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum