1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. CIA'den Lübnan’a İstihbarat Jesti
CIAden Lübnan’a İstihbarat Jesti

CIA'den Lübnan’a İstihbarat Jesti

CIA'nın Lübnan'da Hizbullah kontrolündeki bölgelere saldırılar düzenleneceği yolunda Lübnanlı yetkililere istihbarat verdiği iddia edildi.

18 Temmuz 2013 Perşembe 00:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

McClatchy Dış Haberler Muhabiri Mitchell Prothero’nun bildirdiğine göre Lübnanlı güvenlik yetkilileri el-Kaide bağlantılı grupların Beyrut’un güneyinde Hizbullah kontrolündeki bölgelere ve Suriye rejimiyle bağlantılı başka hedeflere saldırılar düzenleyeceği yolunda CIA’nın kendilerini bilgilendirdiğini ifade ettiler.

Hizbullah’ı terör örgütü olarak gören CIA’nın daha önce hiç yapmadığı bu bilgilendirmenin dikkat çekici olduğunu belirten Lübnanlı yetkililer CIA Beyrut istasyon şefinden gelen bu bilginin Hizbullah’a ulaşacağının bilinmemesinin mümkün olmadığını dile getiriyorlar.

Konuyla ilgili konuşan Hizbullah’ın iç güvenlik komutanlarından biri de bu bilgiyi teyit etti ve bilginin kendilerine askeri istihbarat aracılığıyla iletildiğini fakat zaten kendilerinin bombalı saldırılar hakkında duyumlara sahip olduklarını belirtti.

CIA’nın bu bilgiye telefon konuşmalarını takip ederek ulaştığını ifade eden Lübnanlı güvenlik yetkilisi kendilerinin de bazı telefon irtibatlarını tespit ettiklerini fakat konuşma içeriklerine nüfuz edemediklerini bildirdi.

CIA uyarısında en az 3 hücrenin Lübnan’a patlayıcı naklettiği, bunlardan birinin Rus diplomatlarını hedeflediğinin tahmin edildiği belirtilmekte.

ABD Elçiliği konu hakkında açıklama yapmazken, bir CIA mensubu ise sivillerin zarar göreceği saldırılar hakkında uyarıda bulunmalarının doğal olduğunu söyledi.

Lübnan Haber Ajansı Cumartesi günü Lübnan ordusunun farklı Arap ülkelerinin vatandaşlarından oluşan çok sayıda kişinin patlayıcılarla ele geçirildiğini yazdı. 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum