1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’ye benzedikten sonra İstanbul’u kazanmanın ne anlamı var?
CHP’ye benzedikten sonra İstanbul’u kazanmanın ne anlamı var?

CHP’ye benzedikten sonra İstanbul’u kazanmanın ne anlamı var?

Abdülkadir Selvi, İstanbul’u kazanmanın “şifrelerini” verirken mültecileri hedef gösterdi!

04 Ağustos 2023 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaklaşan yerel seçimler öncesi gözler büyükşehirlerde. AK Parti iktidara geldiği zamandan bu yana İstanbul ve Ankara’yı ilk defa kaybetti. CHP’nin seçimler için oluşturduğu koalisyon Ankara ve İstanbul’da işe yararken bu iki şehirde de CHP yönetimi altında çok iyi bir sınav verilmedi.

Özellikle İstanbul, Ekrem İmamoğlu idaresi altında beş sene öncesine göre başta toplu ulaşım olmak üzere epey kötü bir durumda. Vaziyet böyle olunca yaklaşan seçimlerde ciddi bir rekabet yaşanacağa benziyor. Medya da haliyle seçimlere odaklanmış durumda…

Muhalefetin yerel seçimlerde mülteciler üzerinden ırkçı bir kampanya üreterek Avrupa sağına benzer bir popülizmle ipi göğüslemeye çalışacağı düşünülüyor. CHP’ye yakın yayın organları alakalı alakasız her hadiseyi mültecilerle ilişkilendirirken “mülteci nefreti” algısıyla dezenformasyon üretiliyor. İktidara yakın bazı isimler ise bu algı operasyonuna teslim olmuş durumda…

Hürriyet’teki “Yerel seçim kulisleri” başlıklı yazısında Abdülkadir Selvi, “Dikkat” başlığı altında seçimleri kazanmak için maddeleri sıralıyor:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehavete yer olmadığını söyledi. Nasıl olsa kazanıyor havası yerine, iyi çalışırsak kazanabiliriz duygusu hâkim olmalı.

2- Erbakan,“İnanç, tekeden süt çıkarır” derdi. 1994 yerel seçimlerinde inançla, samimiyetle, ihlasla yapılan çalışma sonucunda İstanbul’da Erdoğan, Ankara’da Melih Gökçek kazanmıştı. AK Parti’nin yürüyüşü 1994’te başladı. 1994 ruhuna yine ihtiyaç var.

3- Doğru adaylar tespit edilmeli. 2019 seçimlerinde aday tespitinde yapılan hatalar seçimin kaybedilmesine yol açtı.

4- Tek merkezden ama illerin özelliklerine uygun kampanya yürütülmeli.

5- Halkımı kucaklayan, toplumda heyecan uyandıran bir seçim kampanyası yürütülmeli.

Bu şekilde devam eden sıralamanın altıncı maddesinde ise mülteci meselesine değinen Selvi, CHP ağzıyla konuşmaktan bir saniye bile imtina etmiyor:

6- İstanbul başta olmak üzere Suriyeli sığınmacılar konusunda hissedilir bir rahatlama sağlanmalı.

Selvi’nin “hissedilir rahatlama” dediği şey Suriyelilerin apar topar sınır dışı edilmesi tabi ki! CHP’ye karşı seçim kazanmak için AK Parti’ye CHP gibi davranması yönünde akıl veren Abdülkadir Selvi ne istiyor?

Amaç seçimleri kazanmak ise CHP’nin en büyük vaadi zaten kendisinin önerdiği altıncı maddede gizli. Selvi CHP’yi desteklerse tavsiyeleri konusunda kafası daha rahat olabilir...

Akılsız dost düşman başına şeklinde veciz bir söz vardır! Selvi’nin yazdıklarını okuyunca sırf seçim kazanmak için insani değerlerden taviz verebilecek kimselerin düşmanlığının dostluğundan daha kıymetli olduğunu anlıyoruz… CHP’ye benzedikten sonra İstanbul’u kazanmanın ne anlamı var sayın Selvi?

HABERE YORUM KAT

8 Yorum