1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’nin Münbiç’ten Çıkardığı Ders: Esed'le Barış!
CHP’nin Münbiç’ten Çıkardığı Ders: Esed'le Barış!

CHP’nin Münbiç’ten Çıkardığı Ders: Esed'le Barış!

Münbiç’te ABD askerlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Esed canavarı ile barış yapmanın lüzumuna değinmekten de geri kalmadı!

17 Ocak 2019 Perşembe 14:00A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, dün Münbiç'te gerçekleşen saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı, katil Esed rejimiyle diyalog kurulması gerektiğini savundu.

Münbiç'te dün düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği iddia edilen saldırıda, ABD askerlerinin ve sivillerin can kaybına uğramış olmasını 'derin bir üzüntüyle' karşıladıklarını ifade eden Çeviköz, "Bölgemizdeki güvenlik tehditlerinin ciddiyetini bir kez daha gösteren bu alçakça terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaşamını yitirenler için en derin taziyelerimizi sunuyoruz." dedi.

Esed canavarıyla diyalog çağrısı

Çeviköz, Suriye'deki “terör tehdidi”nin bölgesel ve küresel ölçekte endişe verici olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Bu mücadelede, Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı esası içinde davranılması, ortak gündemin Suriye topraklarının terör odaklarından tamamen temizlenmesi olması gerektiği açıktır. Türkiye, Suriye halkının yeniden huzur ve barış ortamına kavuşabilmesine yardımcı olmak maksadıyla, en kısa zamanda Suriye hükümetiyle anlamlı bir diyalog kurmalı, bu mücadelede Suriye'nin yanında olduğunu göstermeli, iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuka aykırı olarak yorumlanabilecek adımlar atmaktan kaçınmalıdır."

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum