1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’nin “Kadına Şiddet”e Tavrı Bu Kadar
CHP’nin “Kadına Şiddet”e Tavrı Bu Kadar

CHP’nin “Kadına Şiddet”e Tavrı Bu Kadar

25 yıllık kocası Ali Tezel’den şiddet gören, hatta bıçaklanan Meryem Tezel, bu durumu CHP Kadın Kolları Başkanı Asuman Çakmakçı’ya anlattı... Ama, duydukları karşısında şoka uğradı... Çünkü Asuman Hanım diyordu ki; “Keşke; bunları Ali Bey partimize geçmed

25 Ekim 2010 Pazartesi 18:07A+A-

"Kadına şiddete hayır" kampanyalarını yürüten ve sözde kadın özgürlüğünden dem vuran CHP'nin maskesi bir kez daha düştü. 25 yıllık eşi CHP'li Ali Tezel tarafından bıçaklanarak şiddet gören Meryem Tezel, Ali Tezel'in kendisine yaptıklarını anlattığı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asuman Çakmakçı'dan duydukları karşısında adeta şok oldu. Çakmakçı "Ali Bey partimize girmeden önce söyleseydiniz... Şimdi özel hayatınıza karışamayız" dedi.

25 yıllık eşi olan 4 çocuk annesi Meryem Tezel'i aldatan ve bıçaklayarak darp eden CHP'li Ali Tezel'i CHP'ye şikâyet eden Meryem Hanım, aldığı cevap karşısında şoke oldu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asuman Çakmakçı'nın hastane ve polis raporlarında Ali Tezel'in kendisine yaptığı şiddete rağmen olayı kadına şiddet olarak görmediğini ve "Bu özel hayattır, karışamayız" dediğini aktaran Meryem Tezel, "Bunların kadın haklarına sahip çıkma anlayışı CHP'li olunca bitiyor" dedi.

Yaşadıklarını Yeni Akit'e anlatan Meryem Tezel, Ali Tezel'in kendisini öz kız kardeşiyle aldattığını, bunun üzerine boşanmak istediğini ancak defalarca Tezel'in şiddetine maruz kaldığını söyledi. Boşanma isteğinden sonra Ali Tezel'in kendisini döverek bıçakladığını söyleyen Meryem Tezel, "Ali beni bıçaklayarak şiddet uyguladı. Şu anda boşanma davamız devam ediyor. Önceki gün CHP'yi aradım, Kadın Kolları Başkanı Asuman Çakmakçı ile görüştüm. CHP'ye geçen Ali Tezel'in 25 yıllık eşine yaptığı şiddet ve aldatmaları anlattım. Kadın Kolları Başkanı bana 'Bu özel hayattır, karışamayız' dedi.

Ben de, 'Kadına şiddeti siz ne zamandan beri özel hayat olarak görmeye başladınız? 25 yıllık 4 çocuğunun annesini aldatan, daha sonra darp ederek bıçaklayan bir adamın yaptıkları nasıl özel hayat olabilir?' deyince de CHP Kadın Kolları Başkanı Asuman Çakmakçı bu sefer 'Ama Ali Bey şimdi partimize geçti... Keşke daha önce söyleseydiniz. Artık yapacak bir şeyimiz yok' diye cevap verdi" dedi.

CHP SÖZDE KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU

CHP'li yöneticilere defalarca ulaşmaya, CHP'li eşinin zulümlerini anlatmaya çalıştığını anlatan Meryem Hanım bir türlü CHP'den cevap alamadığını söyledi. İki gün önce ancak CHP Kadın Kolları Başkanı'na ulaşabildiğini ifade eden Meryem Hanım, şunları söyledi: "Asuman Çakmakçı'ya, 'İki CHP'li kadın AKP'lilerce darp edildi' diyerek dünyayı ayağa kaldırdınız ancak Ali Tezel 25 yıllık emekçisini, çocuklarının annesini bıçaklıyor, siz buna 'Özel hayat' diyorsunuz. Yoksa CHP'ye giren değişiyor mu, tertemiz mi oluyor? Hani kadına şiddete karşıydınız?' dedim. Bir haftadır onlara mail atıyorum. Önceki gün onlar beni aradı 'Ama partimize geçti artık, keşke daha önceden gelseydiniz' dediler. İnci bulmuş gibi adama yapıştılar. Ali Tezel ile ilgili medyada çıkan iddialar var. Mahkememiz sürüyor. 4 çocuğum var. Çocuklarıma ben bakıyorum. Şimdi ek iş yapıyorum. Ali Tezel 5 aydır tek kuruş vermiyor. Umurumda bile değil artık kendi çocuklarıma ben bakarım."

Kemal Gümüş / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT