1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’nin ‘Barışa Açılan Kapı’sı: Esed/Baas Cuntası
CHP’nin ‘Barışa Açılan Kapı’sı: Esed/Baas Cuntası

CHP’nin ‘Barışa Açılan Kapı’sı: Esed/Baas Cuntası

Yazısında CHP’nin Suriye Konferansı’nı değerlendiren Kenan Alpay “Ne CHP’nin ne de Kılıçdaroğlu’nun Suriye sorununa yaklaşımı sekiz yıl içerisinde ortaya çıkan şu kadar katliama, yıkıma, tehcire rağmen hemen hiç değişmemiş.” diyor.

01 Ekim 2019 Salı 06:43A+A-

CHP’nin ‘Barışa Açılan Kapı’sı: Esed/Baas Cuntası

CHP’nin bir miktar söylemi ve imajı, bir miktar da vitrini değişiyor sadece. Ancak Kemalist ideolojisi, despotik örgüt ve rejimlerle olan ilişkisi hiç ama hiç değişmiyor. Ne var ki, ahlaken ve politik olarak yolların en şapşalcası tutularak “filan tutumlar Atatürk’ün CHP’sine yakışmıyor, falan söylemlerle CHP Atatürk’ün partisi olmaktan çıkmıştır” gibi bir takım gevezelikler muhafazakâr-dindar kamuoyuna siyasal analiz diye pazarlanıyor. Ahlaksız trollerden, edepsiz müsamerecilerden, iktidar imkânlarına tapan fasıklar güruhundan sadır olacak yol haritası böyle çerden çöpten, yamuk yumuk olur zaten.

Mazlumla Değil Katille Kucaklaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün “Suriye konusunda hükümete de yol gösterici çözümler sunmayı hedefliyoruz” cümlesiyle kamuoyuna takdim edilen “Suriye’de Barışa Açılan Kapı-Uluslararası Suriye Konferansı”na kimler katıldı, neler söylendi ve hangi amaçlar öne çıkarıldı acaba?

(…)

YAZININ DEVAMI >>>