1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’den “Mutlu Noeller” Afişi
CHP’den “Mutlu Noeller” Afişi

CHP’den “Mutlu Noeller” Afişi

Ramazan Bayramı'nı 'Şeker Bayramı' olarak kutlayan CHP, baltayı bu kez yine taşa vurdu. Bağdat Caddesi'nin ortasına asılan bu afiş CHP'yi yine terleteceğe benziyor.

24 Aralık 2010 Cuma 21:31A+A-

Bağdat caddesinin orta yerine, "Mutlu Noeller" pankartı astıran CHP ilçe teşkilatı, ilçe halkının büyük öfkesine neden oldu.

Bağdat Caddesi'nin tam ortasına, Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankartta 'Mutlu Noeller' ibaresi yer alınca tepkilerin ardı arkası kesilmedi..

Bölgede bulunan ve skandal pankartı gören vatandaşlar isyanlarını o pankartı haberleştirmek isteyen gazeteci. tv muhabirine anlattı. Kimisi, "CHP böyle mi seçimi kazanacak?" derken kimisi de "Hristiyan olduk da haberimiz mi yok?" dedi. Eleştirilerin hedefinde ise Kadıköy'ün Belediye Başkanı Selami Öztürk ile İl Başkanı Berhan Şimşek vardı. Selami Öztürk'ün bu pankarta göz yumarak kendi ayağına sıktığını söyleyen de vardı, Berhan Şimşek'in inançlı kesimlerin dini hassasiyetlerine sinsice saldırdığını söyleyen de...

Pankarta yönelik eleştiriler bu kadarla sınırlı kalmadı. Vatandaş CHP'ye öfkesini şu sözlerle devam ettirdi:

- "CHP intihar mı ediyor?"
- "Bu belediye başkanından bıktık artık istemiyoruz"
- "Birileri gelip söksün bu afişi"
- "Kılıçdaroğlu gelip bu caddede yürüyüş yapacağına varoşlara köylere gitsin seçim kazanmak istiyorsa"

İddialara göre CHP'liler de bu pankartla ilgili sessiz kalmadı. Partililer, 'Kadıköy bölgesinde Hristiyan vatandaşların çoğunlukta olmasından dolayı o pankartı astık' açıklaması yaptı.

Ancak Hristiyanlar'ın bayramı olan 'Noel'i, 'Mutlu Noeller' pankartı ile kutlayarak Hristiyan alemine jest yapmayı uygun gören CHP'nin, Müslümanlar'ın dini bayramı olan Ramazan Bayramını, 'Şeker Bayramı' olarak kutluyor olması da ilginç bir çelişkiyi ortaya koydu...

AKTİFHABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum