1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'den Başsavcı'ya Tam Destek
CHPden Başsavcıya Tam Destek

CHP'den Başsavcı'ya Tam Destek

CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan başörtüsü açıklamasına tam destek verdi. MHP ise Başsavcı'ya tepki gösterdi.

21 Ekim 2010 Perşembe 13:50A+A-

CHP'li M. Akif Hamzaçebi, "Başsavcı uyarı görevini yerine getirmiştir." şeklinde konuştu.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya dün internet sitesi aracılığıyla başörtüsü düzenlemesinin laikliğe ve devrim yasalarına aykırı olduğunu iddia etmiş, siyasi partileri tehdit etmişti.

MHP Tepki Gösterdi

MHP ise Başsavcılık'tan yapılan açıklamayı eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Yargıtay Başsavcısı'nın açıklamasına "Kimse hukuk içinde çözüm arayışımızı engelleyemez." diyerek tepki gösterdi.

Vural, ayrıca AK Parti'ye yeni bir öneride bulundu: "Komisyonu boş verin. Daha önce 411 milletvekili ile verdiğimizi öneriyi tekrar gündeme getirelim. Biz bu irademizin arkasındayız."

Bahçeli de Eleştirdi

Başsavıcının açıklaması hakkında MHP lideri Devlet Bahçeli şunları söyledi: "Bu konuda yapılacak yasal düzenlemeler TBMM'nin görev ve yetkisi dahilindedir. Meclis üzerinde yargı kayyumluğu kabul edilemez."

Bahçeli, başörtüsü konusunda "MHP, 2008 yılında AKP ile varılan yazılı mutabakatın bütün unsurlarına bağlı olmayı sürdürmektedir. İktidar partisinin bu esaslar çerçevesinde TBMM çatısı altında başlatacağı girişimi desteklemeye hazırdır." dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum