1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’den Amerikan Ağzı
CHP’den Amerikan Ağzı

CHP’den Amerikan Ağzı

Wikileaks belgelerinde Davutoğlu’ndan ABD ve İsrail’in oldukça rahatsız olduğu sonucu çıkarken, dün CHP’den yapılan açıklamalarda da söz konusu rahatsızlıklara paralel görüşlerin gelmesi dikkat çekti.

30 Kasım 2010 Salı 02:41A+A-

Wikileaks belgelerinde Türkiye ile ilgili hususlar dünya kamuoyunun gündemine birinci haber olarak düşerken, Türkiye'de iç politikanın gündemine oturdu. Belgelerde Ahmet Davutoğlu'ndan ABD ve İsrail'in oldukça rahatsız olduğu sonucu çıkarken, dün CHP'den yapılan açıklamalarda da söz konusu rahatsızlıklara paralel görüşlerin gelmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan, Wikileaks internet sitesinde yayınlanan belgeleri "Çoğu malumun ilamı" şeklinde değerlendirirken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bu belgelerde yapılan ağır eleştirilerle ilgili olarak ise "Dış politika ortak bir sorundur. Daha danışmacı bir politika oluşturmak gerekir. Çünkü, ülke dış politikaları iktidar değişiminde değişmemesi gereken politikalardır" dedi.  

CHP'li Oyan, AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirdi. Oyan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin yürüttüğü dış politikanın giderek daha fazla sorun ürettiğini ve Türkiye'nin çıkarlarını olumsuz etkilediğini savunarak, Davos, Mavi Marmara ve Füze Kalkanı gibi konuların bu kapsamda olduğunu kaydetti. (Ali Eyvaz / Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT