1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP ve İYİ Parti Muhacir Kışkırtıcılığı Yapıp Geri Çekildi, Seyrediyor!
CHP ve İYİ Parti Muhacir Kışkırtıcılığı Yapıp Geri Çekildi, Seyrediyor!

CHP ve İYİ Parti Muhacir Kışkırtıcılığı Yapıp Geri Çekildi, Seyrediyor!

Bakın CHP ve İYİ Parti gerekli kışkırtmaları yapıp geri çekildi ve Hükümet’in çaresizliğini, çelişkilerini kullanmak ve büyütmek üzere yeni hamleler planlıyor.

26 Temmuz 2019 Cuma 19:25A+A-

Kenan Alpay’ın yazısı:

Panik ve öfke iklimi kime, nereye hâkim olursa olsun sadece yanlışları arttırmaya sürükler. Çünkü panik ve öfke iklimi ne sorunların ne de çözümlerin doğru tespit edilebilmesine imkân tanır. Şimdi pek kimse hatırlamak istemiyor ancak kısa bir zaman öncesine kadar hiç de azımsanamayacak oranda trajikomik nitelikte işlere imza atılmıştı.

Hızla akla gelen birkaç örneği şöyle bir anımsayalım isterseniz. Enflasyonla Topyekün Mücadele adı altında zabıta ekipleri tarafından marketlerde fiyat listelerinin incelendiği günlere ait haber ve fotoğraflar hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor olmalı. Hani pazaryerlerinde sekiz-on kasa domates-biber satan esnafı kameralar eşliğinde fırçalayan belediye başkanlarının sıraya girdiği haber bültenleri modasının bir fırtına gibi estiği günlerden bahsediyoruz. Ya da “küresel sermayenin işbirlikçisi patates ve soğan lobilerinin çökertilmesine az kaldı” tadında ülkeye müjde olarak duyurulan kurtuluş reçetelerinin nasıl da hızla karikatüre döndüğünü dudaklarımızda acı bir tebessüm belirerek hatırlıyoruz.

Yazının Devamı >>>