1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP Samimiyse Paso Yasağını Kaldırsın!
CHP Samimiyse Paso Yasağını Kaldırsın!

CHP Samimiyse Paso Yasağını Kaldırsın!

“Türban sorunu”nu çözeceğini iddia eden CHP'ye İzmir’den cevap geldi: “Samimi iseniz başörtülü öğrencilere yönelik koyduğunuz paso yasağını kaldırın!”

25 Ağustos 2010 Çarşamba 09:48A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Söz veriyoruz, türbanı da biz özgür kılacağız" şeklindeki açıklaması, sivil toplum kuruluşları tarafından samimiyet testine tabi tutuldu. Kılıçdaroğlu'nu samimiyetini ispatlamaya davet eden STK'lar, bunu İzmir'den başlatabileceğini vurguladılar.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, otobüslerden indirimli yararlanmayı sağlayan öğrenci ve öğretmen kartlarında uyguladığı başörtülü fotoğraf yasağını kaldırmasını isteyen STK'lar, bunun bir samimiyet göstergesi olacağının altını çizdiler.

Mazlumder İzmir Şube Başkanı Mustafa Kaylı, İzmir'de öğrencilere belediyenin uyguladığı yasağın kaldırılmasının, CHP zihniyetinin biraz olsun değiştiğini gösterebilecek bir adım olacağını vurguladı. Özgür Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük ve Genç Siviller üyesi Tansel Parlak da sözlerinde ne kadar samimi ve tutarlı olduğunu ortaya koymak için CHP'yi paso sorununu çözmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum